Вести

Одржана 17. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 17. седница Скупштине града Зајечара

У Зајечару је одржана седница Скупштине града Зајечара, на којој су одборници већином гласова усвојили Завршни рачун буџета града Зајечара за 2017. годину.

Усвојен је и Годишњи ликвидациони извештај Градског саобраћајног предузећа „Зајечар“ Зајечар у ликвидацији. Како се наводи у образложењу те одлуке, сва потраживања тог предузећа, које није имало никаквих других трошкова осим трошкова управника и директора, су измирена. Наиме, током прошле године за ова потраживања издвојено је 1,8 милиона динара, а само за плате бившем директору, исплаћено је 1,3 милиона динара.

Остали издаци се односе на накнаде ликвидационих управника, накнаде књиговодствене евиденције које нису биле измирене од почетка покретања ликвидације над овим јавним предузећем, као и накнаде екстерног ревизора. Поступак ликвидације није окончан из разлога што је 2015. године приликом подношења пореске пријаве на добит, овлашћено лице поднело пореску пријаву као да се ради о субјекту који је недобитна организација, а не јавно предузеће.

Одборници су већином гласова усвојили Одлуку о приступању изради Плана детаљне регулације постројења за прераду отпадних вода из производног погона пиваре „Хеиникен Србија“ у Зајечару, Одлуку о приступању изради Локалног антикорупцијског плана града Зајечара и изменили и допунили Одлуку о образовању Савета за здравље града Зајечара.

На скупштинском заседању усвојена је Одлука о радном времену Огранака и Јединица за издавање готових лекова Апотеке Зајечар, као извештаји о раду и финансијском пословању те установе за 2017. годину.

Такође, дата је сагласност на план рада те установе за ову годину и на Финансијски план Апотеке Зајечар за 2018. Због истека мандата, усвојено је Решење о престанку дужности директора Апотеке Зајечар, након чега је на ову функцију поново именована Драгана Минчић Бранковић.

Одборници су усвојили Решење о усвајању извештаја о раду Матичне библиотеке “Светозар Марковић” у Зајечару за 2017. годину, као и Решење о усвајању Финансијског извештаја те установе за прошлу годину, а дата је и сагласности на програм рада Матичне библиотеке за ову годину и на финансијски план те установе за 2018. године.

Усвојен је и Извештај о раду и Финансијски извештај Народног музеја „Зајечар“ за 2017. години, а дата је и сагласност на План рада те установе за ову годину. На седници је усвојено и Решење о давању сагласности на другу измену програма пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок-одржавање“ за 2018. годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.