Вести

10.

10. "Потекла вода студена" у Великом Извору

У Великом Извору одржана је 10. по реду манифестација „Потекла вода студена“.

Након свечаног дефилеа учесника, смотру је отворио помоћник градоначеника Зајечара Милан Станковић који је нагласио да је организовање оваквих манифестација један од начина да се млади људи задрже на селу. Он је изразио посебно задовољство што је смотра враћена тамо где и припада и поручио мештанима Великог Извора да чувају своју традицију.

На манифестацији у Великом Извору учествовало је 6 културно-уметничких друштава са подручја Града Зајечара: „Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, „Слога“ из Вражогрнца, „Зоран Гајић“ из Рготине, “Градец“ из Градскова, „Лубница“ из Лубнице и „Граничар“ из Халова. Гости су били фолклорни ансамбли из Бугарске и Новог Сада, као и Фолклорна група удружења Друштво Рома Зајечар.

Смотра је и ове године испунила циљ – да подстиче очување изворног народног стваралаштва и презентује, промовише и штити нематеријално културно наслеђе овог краја.

Организатори смотре су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Месна заједница Велики Извор, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.