Вести

Одржане Спортске игре младих Србије у Зајечару

Одржане Спортске игре младих Србије у Зајечару

Спортске игре младих наставиле су свој „Караван радости“ .

Јуче су у Зајечару одржане Спортске игре младих Србије.

Игре су званично отворили Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих Србије и помоћник градоначелника града Зајечара задужен за омладину и спорт Милан Станковић. Отварању су присуствовали и Зорица Мијатовић, спортски директор и координатор СИМ Србије, Драгиша Симоновић, председник Спортског савеза града Зајечара и Вице Лалић, директор Спортске хале.

Испред Хале спортова на зајечарској Краљевици, у присуству великог број деце свечано су отворене Спортске игре младих Србије, највећа манифестација аматерског спорта у Европи.

-Драго ми је да се и ове године дружимо у Зајечару са вама, имамо лепа искуства и много ваших другара из Зајечара је до сада било на нашем Међународном великом финалу у Сплиту. Сигурна сам да многи од вас знају да Спортске игре младих шире пријатељство, боре се за осмехе деце. Познато је да сте сви победници Спортских игара младих, с обзором на то да победа није приорите, рекла је Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих Србије у обраћању малишанима.

У име града, присутнима се обратио Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара задужен за спорт. Станковић је нагласио да је град на Тимоку сасвим сигурно град спорта, а да одржавање ове манифестација то и потврђује.

-Спортске игре младих су за само неколико година постале јак бренд. Присуством вас младих овде показујемо да је Зајечар сасвим сигурно град спорта. Ове спортске игре младих су задатак да стекнемо нова пријатељства и познанства, самим тим што се финални део одржава на простору бивше Југославије, рекао је Станковић.

У оквиру овогодишњих спортских игара, учесници су се у Спортској хали на Краљевици такмичили у малом фудбалу, рукомету, шаху и уличној кошарци „три на три“.

Победници такмичења из градова широм Србије, који се бесплатно такмиче у десет спортова, стичу право да представљају свој град на Државном првенству у Београду од 23. до 29. јула, где ће победници остварити право да путују крајем августа у Сплит, на велико Међународно финале.

Спортске игре младих у Србији одржавају се под покровитељством Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта, пријатеља, донатора.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.