Вести

Штефанек у Зајечару

Штефанек у Зајечару

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, са сарадницима посетио је Зајечар и био гост Спортског савеза града Зајечара где се, том приликом састао са представницима Спортских савеза са територије Тимочке Крајине.

Током посете презентовани су и спортски кампови, као и попуњавање апликационих формулара у Скупштини града Зајечара.

Након предавања, у салону Градске упаве састали су се председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и градоначелник Зајечара Бошко Ничић. Штефанек је том приликом истакао да је пуно порблема у српском спорту али да је Закон добро написан и да је важно поштовати га.

-Има пуно проблема у спорту у Србију, али се проблеми не решавају преко ноћи. Сви градови треба, пре свега, да поштују Закон о спорту који је добро написан, и који подразумева да сваки град у Србији мора да има свој Спортски савез јер је он кров свих спортских клубова у граду и мсилим да смо на добром путу да решимо проблеме у спорту. Доласком у Зајечар, ушли смо у проблематику свих савеза у околини, не само Спортског савеза у Зајечару. Треба у граду ојачати Спортски савез и моје мишљење је да могу имати и неке од прволигаша, било да је екипно у питању одбојка, рукомет, фудбал, кошарка. Сви знамо да је овде рукомет јако добар и да локлана самоуправа максимално подржава спорт у Зајечару. Мислим да смо оваим састанком данас решили многе ствари које се тичу проблема у спорту, рекао је Штефанек.

Према речима градоначелника Зајечара Бошка Ничића постигнута је сагласност, те ће Спортски савез града Зајечара за наредну годину усвојити посебну Стратегију како би се уредила област финансирања спортских клубова.

-Садашња градска власт у Зајечару жели да се не расипа новац сулудо, већ да се стимулише базични спорт, спорт где деца стичу навику бављења спортом, то је школски спорт и спорт који доноси врхунске резултате. То што неко мисли да је овај град довољно богат да финансира неколико клубова у једном спорту, и да је то демократија и транспарентност, то није то. То је буквално расипање пара и ту смо нашли заједнички језик, тако да ће Спортски савез урадити за наредну годину усвојити посебну Стратегију и посебно рангирање и знаће се оно што може из буџета града Зајечара а шта је оно што неко направи приватно, јер свако може да направи приватан клуб, али град није дужан да то финансира. Јасно је опредељење, што већи број деце у масовни спорт и финансирање онога што су врхунски резултати. Само резултати и успеси ће се вредновати и финансирати. Спорт у селима ћемо такође додатно вредновати као посебну категорију код одређивања средстава, али не само фудбалских клубова. Ту ћемо направити неку селекцију постизања резултата, па на основу тога да се опредељују средства. Нисмо толико богати али средства која издвајамо за спорт нису ни толико мала, 70 милиона динара. Некада смо могли да одвојимо и 150 милиона динара али није била оваква ситуација и криза. Све више ће се повећавати средства, али тачно ће се знати за шта та средства могу да се троше и користе, рекао је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 22
  јун
  Дипломе за најуспешније младе спортисте!

  Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана свечаност поводом завршетка спортских такмичења у школској 2016/17.години. Овом приликом су најуспешнијим појединцима и школским екипама уручене дипломе Спортског савеза града Зајечара.

  Више
 • 10
  феб
  За спорт у Зајечару укупно 60 милиона динара

  У Финансијском плану Спортског савеза града Зајечара за 2017.годину, усвојеном на седници Градског већа, наводи се да је за предшколски и школски спорт планирано 5 милиона, за спортско-рекреативне манифестације 3 милиона, за програме спортских организација 18 милиона и за реализацију активности 9 милиона динара.

  Више
 • 28
  нов
  Новогодишњи турнир у малом фудбалу поново у Зајечару

  Спортски савез града Зајечара и Спортско-пословни центар „Тимок“ после пет година паузе организују Новогодишњи турнир у малом фудбалу „Зајечар 2016″. Турнир почиње 10. децембра, а финале ће бити играно 25. децембра.

  Више
 • 15
  јун
  Награђени најбољи у школском спорту

  На свечаности у Скупштини града Зајечара најмлађим спортистима уручене су дипломе за постигнуте резултате на такмичењима у оквиру школског спорта, а све зајечарске школе добиле су пакете спортске опреме.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.