Вести

Oдржана годишња Скупштина пчелара удружења ”Грљан” - СТАНКОВИЋ: Град ће наставити улагања у пољопривреду у још већем обиму

Oдржана годишња Скупштина пчелара удружења ”Грљан” - СТАНКОВИЋ: Град ће наставити улагања у пољопривреду у још већем обиму

У недељу 28. јануара у просторијама Дома у Грљану одржана је годишња Скупштина пчелара удружења ”Грљан”.

Скупштини су као гости присуствовали и представници Града: Весна Станковић, члан градског већа и Бобан Костић, заменик председника Скупштине као и представници ПСС ”Агрознање” и Региoналне привредне коморе Зајечар.

Присутнима су се обратили председник удружења Мића Ристић који је образложио рад Удружења у претходној години, представници Града, ПСС и Коморе.

Пчеларима се обратила и Весна Станковић.

-Ово је одлична прилика да се осврнемо на оно што смо урадили до сада, као и да кажемо нешто о мерама подршке руралном развоју које Град планира у наредном периоду. Град је у 2017 подржао пољопривреду кроз 5 конкурса. Једино је Конкурс за пчеларство имао реализацију 100% и ту смо издвојили преко 2,6 мил. што је 36% укупног издвајања за пољопривреду у претходној години. Наш циљ је да помогнемо мале произвођаче и целокупна наша стратегија биће усмерена у том правцу. Најважније је да ће Град наставити улагања у пољопривреду у још већем обиму него до сада, јер је ове године планирано да се уложи дупло више него претходне и субвенционисање ће се спроводити преко Буџетског фонда за пољопривреду, истакла је Станковић.

Бобан Костић представник града Зајечара је рекао:

-Град ће у оквиру нових сеоских савета МЗ имати и Одборе за пољопривреду преко којих ће моћи више да помогне пољопривредним произвођачима и Удружењима из области пољопривреде.

Славица Џелатовић испред ПСС говорила је о мерама које се очекују од Министарства пољопривреде, као и о потреби добре информисаности наших произвођача да би могли да повуку све доступне субвенције како из Ипард фондова, Министарства пољопривреде и Града.

Дијана Дијановић испед Регионалне привредне коморе истакла је да ће Комора наставити са организовањем бесплатних едукација како за пчеларе тако и за све остале произвођаче и мале привреднике са територије Града.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 31
  јул
  Одржан 34. Фестивал инструменталне традиције Балкана у Грљану

  Већ 34 године Грљан је домаћин уметницима на изворним дувачким инструментима. Фестивал инструменталне традиције Балкана је по много чему аутентичан и другачији.

  Више
 • 24
  окт
  Израда насипа и чишћење јаруге у Грљану

  Град Зајечар са 2,6 милиона динара финансира радове на изради насипа на Белом Тимоку код Великог Извора и у Грљану, као и израду пропуста и постављање цеви код млекаре и чишћење јаруге у Грљану.

  Више
 • 31
  јул
  "Мајсторско писмо" гајдашу Максиму Мудринићу

  Грљан је протекла два дана био домаћин 33. Фестивала инструменталне традиције Балкана. На бини у центру села наступило је око 150 извођача на старим инструментима, од музичких почетника до врхунских мајстора. Мајсторско писмо припало је Максиму Мудринићу, гајдашу из Сивца.

  Више
 • 29
  јул
  Музичко наслеђе младима остаје

  Стари музички инструменти, отргнути од заборава, на којима се искусни свирачи могу у Србији на прстима једне руке избројати, као што је ћемане, на пример, до пуног изражаја долазе само у Зајечару, на Фестивалу инструменталне традиције Балкана у Грљану и на радионицама које прате манифестацију.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.