Вести

Oдржана годишња Скупштина пчелара удружења ”Грљан” - СТАНКОВИЋ: Град ће наставити улагања у пољопривреду у још већем обиму

Oдржана годишња Скупштина пчелара удружења ”Грљан” - СТАНКОВИЋ: Град ће наставити улагања у пољопривреду у још већем обиму

У недељу 28. јануара у просторијама Дома у Грљану одржана је годишња Скупштина пчелара удружења ”Грљан”.

Скупштини су као гости присуствовали и представници Града: Весна Станковић, члан градског већа и Бобан Костић, заменик председника Скупштине као и представници ПСС ”Агрознање” и Региoналне привредне коморе Зајечар.

Присутнима су се обратили председник удружења Мића Ристић који је образложио рад Удружења у претходној години, представници Града, ПСС и Коморе.

Пчеларима се обратила и Весна Станковић.

-Ово је одлична прилика да се осврнемо на оно што смо урадили до сада, као и да кажемо нешто о мерама подршке руралном развоју које Град планира у наредном периоду. Град је у 2017 подржао пољопривреду кроз 5 конкурса. Једино је Конкурс за пчеларство имао реализацију 100% и ту смо издвојили преко 2,6 мил. што је 36% укупног издвајања за пољопривреду у претходној години. Наш циљ је да помогнемо мале произвођаче и целокупна наша стратегија биће усмерена у том правцу. Најважније је да ће Град наставити улагања у пољопривреду у још већем обиму него до сада, јер је ове године планирано да се уложи дупло више него претходне и субвенционисање ће се спроводити преко Буџетског фонда за пољопривреду, истакла је Станковић.

Бобан Костић представник града Зајечара је рекао:

-Град ће у оквиру нових сеоских савета МЗ имати и Одборе за пољопривреду преко којих ће моћи више да помогне пољопривредним произвођачима и Удружењима из области пољопривреде.

Славица Џелатовић испред ПСС говорила је о мерама које се очекују од Министарства пољопривреде, као и о потреби добре информисаности наших произвођача да би могли да повуку све доступне субвенције како из Ипард фондова, Министарства пољопривреде и Града.

Дијана Дијановић испед Регионалне привредне коморе истакла је да ће Комора наставити са организовањем бесплатних едукација како за пчеларе тако и за све остале произвођаче и мале привреднике са територије Града.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 09
  авг
  И ове године Сабор фрулаша у Грљану

  Сабор ће у петак у 20 часова отворити мајстор фруле Бора Дугић концертом под називом ''Симфонија духа и даха''. Након концерта наступиће КУД ''Воја Чурић'' из Кобишнице.

  Више
 • 31
  јул
  Одржан 34. Фестивал инструменталне традиције Балкана у Грљану

  Већ 34 године Грљан је домаћин уметницима на изворним дувачким инструментима. Фестивал инструменталне традиције Балкана је по много чему аутентичан и другачији.

  Више
 • 24
  окт
  Израда насипа и чишћење јаруге у Грљану

  Град Зајечар са 2,6 милиона динара финансира радове на изради насипа на Белом Тимоку код Великог Извора и у Грљану, као и израду пропуста и постављање цеви код млекаре и чишћење јаруге у Грљану.

  Више
 • 31
  јул
  "Мајсторско писмо" гајдашу Максиму Мудринићу

  Грљан је протекла два дана био домаћин 33. Фестивала инструменталне традиције Балкана. На бини у центру села наступило је око 150 извођача на старим инструментима, од музичких почетника до врхунских мајстора. Мајсторско писмо припало је Максиму Мудринићу, гајдашу из Сивца.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.