Вести

САОПШТЕЊЕ градоначелника Зајечара поводом трагедије на сепарицији угља рудника лигнита „Лубница“ у Грљану

САОПШТЕЊЕ градоначелника Зајечара поводом трагедије на сепарицији угља рудника лигнита „Лубница“ у Грљану

С А О П Ш Т Е Њ Е

Градоначелника Зајечара
поводом трагедије на сепарицији угља рудника лигнита Лубница у Грљану

Најдубље ме је потресла страшна вест о трагичној смрти двојице наших рудара на сепарацији рудника лигнита „Лубница“ у Грљану. Ова трагедија, која се догодила после хаварије на сепарацији овог рудника, у којој су страдали наши рудари, а један њихов колега задобио повреде, потресла је све грађане Зајечара и мештане наших села.

Њихова часна професија, једна од најтежих на свету, одувек је захтевала људе посебног кова: храбре, вредне и непоколебљиве. Управо су њихов свакодневни труд и самопрегорни рад у обављању овог тешког посла, вредни поштовања а њихова трагедија велики губитак.
Зато Зајечар, као и цела Србија, данас посебно жали због губитка њихових живота.

Породицама и колегиницама и колегама настрадалих рудара желим да искажем искрено саучешће у своје и у име свих грађана Зајечара а њиховом колеги који је задобио повреде, брз опоравак. Зајечар не сме и неће никада заборавити рударе који су настрадали у овом догађају.

Понедељак, 06. новембар 2023. године, проглашавам Даном жалости на територији нашег града а поводом трагичне смрти двојице рудара.

Градоначелник Зајечара

Бошко Ничић, с.р.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.