Вести

Новогодишњи турнир у малом фудбалу од 9. децембра до 24. децембра

Новогодишњи турнир у малом фудбалу од 9. децембра до 24. децембра

27. по реду традиционални Новогодишњи турнир у малом фудбалу почиње 9. децембра и траје до 24. децембрa.

Милан Станковић помоћник градоначелника за омладину и спорт је на конференцији за новинаре у Спортском савезу града Зајечара рекао да се нада да ће овогодишњи турнир бити бољи од претходног.

-Наш циљ је да овај турнир буде подигнут на виши ниво. Ми смо пре овог састанка имали и Организациони одбор и идеја нам је да у неком наредном периоду овај турнир постане и међународни, да привучемо и госте из Бугарске и Румуније. Једна битна ствар, ове године смо успели да укупни наградни фонд са неких 160 хиљада динара, повећамо на 200 хиљада у бруто износу. Оно што је најбитније а надам се да ћемо и ту бити најуспешнији, је да што више буде публике, да што више буду гости а исто тако се надам да ће масовност екипа ове године бити боља него прошле године“, рекао је Станковић.

Вице Лалић, члан Организационог одбора турнира је рекао да се карте за турнир неће наплаћивати до четвртине финала овог такмичења.

-Све је до сада урађено како би турнир протекао без икаквих проблема, и поред тешке ситуације и целог процеса око гашења старе, и оснивања нове установе.

Игор Божиновић генерални секретар Спортског савеза Зајечар је истакао да је новина у самој организацији што ће се са турнира вршити директан пренос резултата и фотографија, док ће финалне утакмице бити емитоване уживо преко интернета.

Према речима организатора, предвиђено је да млађе категорије играју викендом у преподневним сатима, док ће кадети, ветерани и сениори играти радним данима у поподневним терминима. Екипе се могу пријавити до 8. децембра, до 10 часова а извлачење парова ће бити бити обављено истог дана у 14 сати у Хали спортова на Краљевици. 19. децембра се турнир неће играти због славе Светог Николе као што је то била традиција и ранијих година а финале је заказано за 24. децембар.

Идеја да се ове године пријави више екипа него прошле када је било 50, како би у наредном периоду овај турнир добио међународни карактер, чуло се на конференцији за новинаре.

Улазнице за четвртину финала, полуфинала и финала турнира продаваће се по цени од 100 динара.


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.