Вести

Зајечар је показао да је спортски град! 16 248 згибова, оборен досадашњи рекорд!

Зајечар је показао да је спортски град! 16 248 згибова, оборен досадашњи рекорд!

У оквиру каравана „Дух младости“ у коме се такмичи велики број градова у Србији, Зајечар је јуче оборио рекорд који је држао Пожаревац. Јуче су Зајечарци урадили 16 248 згибова.

Подршку Зајечарцима који су данас радили згибове у Спортској хали на Краљевици дао је и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Милан Станковић помоћник градоначелника Зајечара за омладину и спорт који је и отворио Згиб зону у Зајечару рекао је да је „Дух младости“ један од највећих омладинских пројеката у Европи, где је укључено око 4 000 волонтера из 12 земаља и 40 градова.

-Овај пројекат има за циљ да промовише спорт у правом смислу те речи и дуално образовање, рекао је Станковић и након такмичења додао:

-Оборили смо рекорд који је држао Пожаревац, и то убедљиво. Надам се да ће ово бити довољно за коначну победу, али је и овај резултат сам по себи велики успех.

Караван „Дух младости“ треба да посети 33 града, а у сваком од њих за време његовог боравка постављена је справа за згибове. На тој справи згибове могу да раде сви, а град победник са највише урађених згибова на поколон 'e добити реновирање спортског игралишта или дечијег парка.

У до сада одржаним надметањима, Бела Паланка је имала 12.304 згиба, Нови Сад 7.740, Панчево 1.111, Ужичани 10.800 згибова, a Пожаревљани са 13.637 згибова су до јуче били рекордери у Србији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.