Вести

РЕШЕН ПРОБЛЕМ ВОДОСНАБДЕВАЊА У ВЕЛИКОМ ЈАСЕНОВЦУ

РЕШЕН ПРОБЛЕМ ВОДОСНАБДЕВАЊА У ВЕЛИКОМ ЈАСЕНОВЦУ

Након вишегодишњег проблема са водоснабдевањем житеља Великог Јасеновца, симболичним отварањем ветнила у центру села потекла је здрава пијаћа вода кроз ново изграђену водоводну мрежу.

Пуштању водоводне мреже у употребу, симболичним пуштањем воде на хидранту, присуствовао је и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, који је казао да је ово велики дан за село Велики Јасеновац.

Екипе ЈКП ”Водовод” Зајечар су током целог лета радиле на изградњи секундарне водовне мреже у селу а вредност изведених радова премашује седам милиона динара док се очекује улагање од још 4 милиона динара за изградњу резервоара.

„После много година чекања ЈКП ’Водовод’ Зајечар је приступио и завршио комплетне радове на извођењу секундарне мреже и довели смо воду до Великог Јасеновца“, каже Никола Шарчевић, технички директор у ЈКП „Водовод” и додаје:

„Мештани су платили пре више година прикључке. Тренутно је повезано неколико корисника и на пролеће када временски услови буду дозволили очекујемо масовно повезивање. Притом је потребно да наши корисници израде шахте како би наше екипе приступиле извођењу радова и повезали свако домаћинство у ово село са здравом пијаћом водом”.

Градоначелник Бошко Ничић данас је најавио и да ће са првим пролећним данима почети радови како би и мештани Малог Извора ускоро добили здраву пијаћу воду. Вредност те инвестиције, према његовим речима, износи око 15 милиона динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.