Вести

Зајечар: Представљени пројекти реконструкције Дома здравља и Гинеколошко-акушерског одељења

Зајечар: Представљени пројекти реконструкције Дома здравља и Гинеколошко-акушерског одељења

У Градској управи Зајечар одржана је презентација на којој је представљено како ће изгледати нови објекат Гинеколошко-акушерског одељења и Дома здравља у Зајечару.

У току је први корак усаглашавања пројекта са надлежним институцијама и министарствима кроз припрему пројектне и финансијске документације. Потом следи добијање грађевинске дозволе и конкурисање код Министарства за јавна улагања.

-Дом здравља биће потпуно реновиран и створиће се нови услови како и за досадашње делатности, тако и за неко проширење делатности, увођењем једног савременијег система. Реконструкција у комплету и Хитне помоћи и осталих служби које су до сада радиле. Циљ је да се створе нови и савремени услови за давање медицинских услуга, да се обрати пажња и на задовољење потреба корисника, али и запослених, рекао је Божидар Коковић, архитекта компаније „Капапројект“ из Ниша.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић најавио је да ће поред реконструкције Дечијег одељења са дечијим диспанзером у Здравственом центру Зајечар бити реконструисан и Дом здравља, Гинеколошко-акушерско одељење, Здравствена станица "Котлујевац" и биће изграђен Герентолошки центар са палијативном негом.

Како је најавио Ничић, реконструкција Дечијег одељења са дечијим диспанзером у ЗЦ Зајечар је завршена, остало је још опремање и асфалтирање саобраћајница и паркинг простора.

-Након завршетка реконструкције Дечијег одељења са дечијим диспанзером, при ЗЦ Зајечар, укупне површине преко 3.000 м2 (остаје до отварања још асфалтирање саобраћајница и паркинг простора у вредности од преко 20.000.000 динара и уношење опреме), са партнерском пројектантском кућом размотрили и следеће пројекте 1.фазе реконструкције ЗЦ Зајечар и ЗА ’Котлујевац, изјавио је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.