Вести

Пролећно уређење Зајечара

Пролећно уређење Зајечара

За пролећно уређење града направљен је детаљан план који подразумева замену дотрајале расвете у селима и граду, поправку парковског мобилијара, уређење Попове плаже, дечијих игралишта, паркова и зелених површина, као и летње одржавање саобраћајница, рекао је новинарима Стефан Занков, заменик председника Привременог органа Града Зајечара.

Биће уређено спортско игралиште код Хиподрома; парк на Шљиварском путу; спортска и дечија игралишта у насељима Kотлујевац, Влачић, Kључ, Kраљевица, и то дечија игралишта иза Хигијенског завода, иза Националне службе за запошљавање, иза Дунав осигурања, као и дечије игралиште иза зграде у улици Боре Милића. Такође, биће сређено шеталиште у улицама Тимочке буне и Милоша Великог, као и на Тргу ослобођења.Спортска игралишта у Звездану и Шљивару, и дечије игралиште у Рготини биће потпуно осветљени,

казао је Занков.

Према његовим речима наредне недеље почиње летње одржавање саобраћајница, за које је ове сезоне предвиђено двоструко више новца него раније.

Говорећи о протеклој зими Занков је посебно апострофирао зимско одржавање путева и грејна сезона.

Градски превоз је фунционисао редовно, улице су редовно чишћене од снега. Ово је прва сезона у којој за грејање нисмо користили позајмице из робних резерви. Дакле, што се грејне сезоне тиче постигли смо и више него добар успех, ако имамо у виду да смо смањили цену грејања у проценту који није мали и који је можда у знатној мери утицао на финансирање ЈKСП „Зајечар,

изјавио је Занков.

Први ефекти пролећног уређења Зајечара и околине биће видљиви већ наредних дана, а свим извођачима радова услуге ће бити измирене у потпуности.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.