Вести

Зајечарски Роми на свој дан добијају нове просторије

Зајечарски Роми на свој дан добијају нове просторије

Друштво Рома Зајечар прикључиће се у суботу 8.априла обележавању Светског дана Рома.

Тим поводом ће у Улици „Војводе Путника“ 6, у 14 сати бити свечано отворена канцеларија удружења.

Свечаност ће поподне, од 18 сати, бити настављена пригодним програмом у Позоришту Тимочке крајине “Зоран Радмиловић.” Културно-уметнички програм извешће ђаци ОШ „Ђура Јакшић“, деца из Дома ученика Зајечар као и чланови KУД-а „Никола Пашић“ из Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 13
  мај
  Одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије

  У Зајечару је јуче одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије . Након свечаног дефилеа од Трга ослобођења до Центра за културу у Котлујевцу, у центру је одржан пригодан културно-уметнички програм.

  Више
 • 08
  мај
  Премијера представе „Ђелем, ђелем“

  У зајечарском театру ће 10.маја бити изведена премијера представе „Ђелем, ђелем“ по тексту и у режији Жора Иванова, редитеља из Бугарске, истакао је на прес-конференцији Владимир Ђуричић, директор Народног позоришта Тимочке крајине –Центра за културу „Зоран Радмиловић“

  Више
 • 09
  апр
  Светски дан Рома: Пријем за представнике ромске националности

  Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је након пријема нагласио да ће Град учинити све оно што може да учини у складу са могућностима, како би ромска заједница на подручју Града, живела у што бољим условима.

  Више
 • 09
  нов
  Први Фестивал ромске културе

  Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару у сарадњи са Друштвом Рома Зајечара, а покровитељ је Град Зајечар.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.