Вести

Одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије

Одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије

У Зајечару је јуче одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије . Након свечаног дефилеа од Трга ослобођења до Центра за културу у Котлујевцу, у центру је одржан пригодан културно-уметнички програм.

Осим домаћина , Фолклорне секције Друштва Рома Зајечар, у програму су учествовали и њихови гости : Удружење Рома “Тернипе” из Пирота и Форум Рома из Беле Паланке , као и Градски фолклорни ансамбл ,,Зора” из Зајечара.

Испред Градске управе фестивал је отворио већник за културу Вујадин Милошевић, а учеснике И публику поздравили су и председник Друштва Рома Зајечар Миљан Рашић И директор Народног позоришта Тимочке Крајине –Центра за културу “Зоран Радмиловић” Владимир Ђуричић.

Да подсетимо, дводневни Фестивал ромске културе и традиције Србије почео је у петак у зајечарском театру премијером представе “Ђелем, ђелем” по тексту и у режији Жора Иванова, у којој су учествовали чланови Друштва Рома Зајечар и глумци аматери, као и фолклорна секција Друштва Рома.

Организатори фестивала су Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу “Зоран Радмиловић” И Друштво Рома Зајечар, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.