Вести

Одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије

Одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије

У Зајечару је јуче одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије . Након свечаног дефилеа од Трга ослобођења до Центра за културу у Котлујевцу, у центру је одржан пригодан културно-уметнички програм.

Осим домаћина , Фолклорне секције Друштва Рома Зајечар, у програму су учествовали и њихови гости : Удружење Рома “Тернипе” из Пирота и Форум Рома из Беле Паланке , као и Градски фолклорни ансамбл ,,Зора” из Зајечара.

Испред Градске управе фестивал је отворио већник за културу Вујадин Милошевић, а учеснике И публику поздравили су и председник Друштва Рома Зајечар Миљан Рашић И директор Народног позоришта Тимочке Крајине –Центра за културу “Зоран Радмиловић” Владимир Ђуричић.

Да подсетимо, дводневни Фестивал ромске културе и традиције Србије почео је у петак у зајечарском театру премијером представе “Ђелем, ђелем” по тексту и у режији Жора Иванова, у којој су учествовали чланови Друштва Рома Зајечар и глумци аматери, као и фолклорна секција Друштва Рома.

Организатори фестивала су Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу “Зоран Радмиловић” И Друштво Рома Зајечар, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 16
  јул
  У Великој Јасикови 17. и 18. јула 2. Фестивал Влашке лепоте Балкана

  У Великој Јасикови 17. и 18. јула биће одржан 2. Фестивал Влашке лепоте Балкана. У оквиру ове дводневне манифестације посетиоци ће моћи да уживају у богатом и разноврсном програму.

  Више
 • 24
  мај
  Отворен 34. Фестивал младих песника „Дани поезије“

  У препуној сали зајечарског театра отворен је 34. Фестивал младих песника „Дани поезије“. Окупљење песнике, ученике зајечарских основних школа и њихове наставнике у име града и име установе поздравио је Владимир Ђуричић

  Више
 • 23
  мај
  Данас почиње Фестивал младих песника „Дани поезије“ 2019

  У Радул – беговом конаку првог дана фестивала од 18:00 сати биће приређен портрет песника Драгана Јовановића Данилова, једног од најнаграђиванијих српских песника, а гост фестивала од 20:00 биће Петар Семолич из Словеније, један од најзначајнијих живих словеначких песника.

  Више
 • 08
  мај
  Премијера представе „Ђелем, ђелем“

  У зајечарском театру ће 10.маја бити изведена премијера представе „Ђелем, ђелем“ по тексту и у режији Жора Иванова, редитеља из Бугарске, истакао је на прес-конференцији Владимир Ђуричић, директор Народног позоришта Тимочке крајине –Центра за културу „Зоран Радмиловић“

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.