Вести

Одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије

Одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије

У Зајечару је јуче одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије . Након свечаног дефилеа од Трга ослобођења до Центра за културу у Котлујевцу, у центру је одржан пригодан културно-уметнички програм.

Осим домаћина , Фолклорне секције Друштва Рома Зајечар, у програму су учествовали и њихови гости : Удружење Рома “Тернипе” из Пирота и Форум Рома из Беле Паланке , као и Градски фолклорни ансамбл ,,Зора” из Зајечара.

Испред Градске управе фестивал је отворио већник за културу Вујадин Милошевић, а учеснике И публику поздравили су и председник Друштва Рома Зајечар Миљан Рашић И директор Народног позоришта Тимочке Крајине –Центра за културу “Зоран Радмиловић” Владимир Ђуричић.

Да подсетимо, дводневни Фестивал ромске културе и традиције Србије почео је у петак у зајечарском театру премијером представе “Ђелем, ђелем” по тексту и у режији Жора Иванова, у којој су учествовали чланови Друштва Рома Зајечар и глумци аматери, као и фолклорна секција Друштва Рома.

Организатори фестивала су Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу “Зоран Радмиловић” И Друштво Рома Зајечар, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 08
  мај
  Премијера представе „Ђелем, ђелем“

  У зајечарском театру ће 10.маја бити изведена премијера представе „Ђелем, ђелем“ по тексту и у режији Жора Иванова, редитеља из Бугарске, истакао је на прес-конференцији Владимир Ђуричић, директор Народног позоришта Тимочке крајине –Центра за културу „Зоран Радмиловић“

  Више
 • 19
  апр
  Свечано отворен 10.Међународни позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР“

  У зајечарском театру свечано је отворен 10.Међународни позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР“ . Директор фестивала Милош Ђуричић је нагласио да се у Позоришту труде да сваке године понуде што разноврснији садржај фестивала, другачије представе из других земаља , са других континената.

  Више
 • 09
  апр
  Светски дан Рома: Пријем за представнике ромске националности

  Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је након пријема нагласио да ће Град учинити све оно што може да учини у складу са могућностима, како би ромска заједница на подручју Града, живела у што бољим условима.

  Више
 • 17
  дец
  Отворен Први Фестивал школског театра у Зајечару

  У Народном позоришту Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић отворен je Први Фестивал школског театра (ФЕШТА). Према речима директора Фестивала Милоша Ђуричића, фестивал је покренут на иницијативу руководства наше установе

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.