Вести

Додељене награде из Фонда мајора Цоловића Фото: zajecaronline

Додељене награде из Фонда мајора Цоловића

Обележавањем школске славе - Светог Саве, Гимназија у Зајечеру прославља и велики јубилеј – 180 година постојања.

Свечаности у фискултуној сали, осим професора, ђака и њихових родитеља, присуствовали су пензионисани радници ове образовне установе, као и званице из јавног живота града.

Резање славског колача обавио је епископ тимочки Иларион, који је ђацима и професорима Гимназије честитао на уложеном труду и знању у протеклој години, и на наградама које су освојили на бројним такмичењима.

Осим традиционалних Светосавских награда ученицима и просветарима који су се истакли својим радом, додељене су и три награде из Фонда мајора Цоловића. Награђени су Михаило Грбић, Јована Станојевић и Павле Величковић.

Владика Иларион уручио је и посебна признања матуранту Михаилу Грбићу и професору физике Александру Марковићу.

Старе књиге на немачком језику данас је школи поклонио зајечарски адвокат Живадин Богдановић.

Савиндан се као као школска слава прославља од половине 19. века. Данас су тим поводом у свим школама на територији Града Зајечара одржане пригодне свечаности.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.