Вести

У зајечарском позоришту одржана Светосавска академија

У зајечарском позоришту одржана Светосавска академија

У зајечарском театру је вечерас, на Дан Светог Саве, првог српског архиепископа и просветитеља, одржана „Светосавска академија“, под покровитељством града Зајечара и Епархије тимочке Српске православне цркве.

Светосавску беседу одржао је протојереј- ставрофор др Гојко Перовић, на свечаности је говорио и његово преосвештенство епископ тимочки гоподин Иларион, а “Светосавској академији” присуствовао је и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

У програму су учествовали глумци зајечарског позоришта: Марија Станковић, Габријел Бећаревић и Бранислав Мијатовић, ученици основне школе „Десанка Максимовић“ из Зајечара, директор и професор гитаре ОМШ „Стеван Мокрањац“ из Зајечара Милан Митић, Хор Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Зајечару и Градско певачког друштво „Стеван Мокрањац“ из Зајечара.

Организатор је Установа НПТК-ЦК „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са ОМШ „Стеван Мокрањац“ и ОШ „Десанка Максимовић“ из Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.