Вести

О едицији Задужбине Фото: Народни музеј

О едицији Задужбине "Никола Пашић" у Београду

У организацији Удружења књижевника Србије и Удружења Тимочана и Крајинаца, у Београду је представљена едиција Задужбине „Никола Пашић“ са освртом на последњу, десету по реду књигу „ Петар Живковић - Сећања 1903-1946“, која је крајем октобра промовисана у Зајечару.

Публуци су књигу представили проф. др Мира Радојевић и приређивач др Александар Животић.

О раду зајечарског музеја и његовој издавачкој делатности , као и о активностима Пашићевог меморијала говорили су др Дејан Крстић, в.д. директора музеја и историчар Јелица Илић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 08
  авг
  Изложба фотографија "Ево Пољске" у Зајечару

  Амбасада Републике Пољске у Београду и Народни Музеј у Зајечару позивају све заинтересоване да у четвртак, 10. августа присуствују свечаном отварању изложбе фотографија под називом „Ево Пољске!”.

  Више
 • 29
  дец
  Царска палата и Народни музеј очекују посетиоце током празника

  Народни музеј Зајечар и археолошки локалитет Феликс Ромулијана биће отворени за посетиоце и током предстојећих празника. Радно време Народног музеја је од 10 до 14 часова, а Царске палате од 8 до 16 часова.

  Више
 • 18
  нов
  Сарадња зајечарског и битољског музеја

  Народни музеј Зајечар и Завод за заштиту споменика културе и Музеј из Битоља потписали су у Зајечару Меморандум о сарадњи. Сарадња је започела отварањем изложбе зајечарског грнчара Велимира Ђорђевића у Битољу, а биће настављена гостовањем битољске изложбе „Традиционални ковчег“ у Зајечару почетком 2017.године.

  Више
 • 19
  мај
  Признање зајечарском музеју

  Народни музеј у Зајечару један је од девет добитника признања за допринос у реализацији манифестације "Музеји Србије, десет дана од 10 до 10" за 2015. годину. Признање је јуче на свечаности у Етнографском музеју у Београду уручено Сузани Антић, етнологу у зајечарском музеју.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.