Вести

Зајечар: Манифестацију “Музеји за 10” отвара изложба дела Милене Павловић Барили

Зајечар: Манифестацију “Музеји за 10” отвара изложба дела Милене Павловић Барили

Народни музеј у Зајечару и ове године богатим програмом учествује у манифестацији “Музеји за 10”, од 14. до 20. маја.

Европска ноћ музеја биће обележена у суботу изложбом ликовних дела и личних предмета чувене српске сликарке Милене Павловић Барили.

Изложба под називом “Пут у снове”, ауторке Виолете Томић, биће отворена у Галерији Народног музеја у 19 часова.

У уторак, 17. маја у Галерији Радул беговог конака у 19 часова посетите изложбу дигиталних принтова проф. Горана Јанићијевића „РЕ -КРЕАЦИЈЕ“.

За завршетак манифестације, на археолошком локалитету Феликс Ромулијана, бићр приређена документарна изложба „Ромулина кућа – Од Диониса до Христа“, аутора Маје Живић, др археологије.

Манифестација „Музеји за 10“ организује се у 56 градова и на 170 локација у Србији под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и координацијом је Националног комитета Међународног савета музеја – ICОМ Србија.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.