Вести

 „Камп класичне музике” у Зајечару: Потписан Протокол о пословно -техничкој сарадњи

„Камп класичне музике” у Зајечару: Потписан Протокол о пословно -техничкој сарадњи

У оквиру припрема за реализацију пројекта „Камп класичне музике“, у зајечарском позоришту данас је потписан Протокол о пословно-техничкој сарадњи између Установе Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић, Основне музичке школе „Стеван Мокрањац“, Народног музеја „Зајечар“ и Удружења „Српски музички центар“ из Београда.

Како је протоколом предвиђено организатор кампа, који ће од 15. до 21. августа бити одржан на Ромулијани и у Зајечару, је „Српски музички центар“, а поменуте зајечарске установе су суорганизатори.

„Камп класичне музике“ је од општег друштвеног интереса, а његов основни циљ је подршка у развоју младих музичких талената, од предшколског узраста до пост- дипломских студија. До сада је одржано шест кампова у којима је ангажовано преко 20 реномираних предавача и око 150 младих талената из Србије, Бугарске, Швајцарске, Словеније, Италије, Северне Македоније, Републике Српске, БИХ, Хрватске и Шпаније, Луксембурга…

Ове године, у раду кампа ће учествовати 40-так младих талената, а предавачи ће бити истакнути музички стручњаци , професори на Музичким академијама у Београду И Новом Саду: Јокут Михаиловић, Љубиша Јовановић, Вера Огризовић,Сандра Белић, Марко Јосифовски, Роберт Лакатош, Катарина Јовановић и Уки Оваскаинен.

У оквиру Кампа класичне музике могуће је и стручно усавршавање наставника музичких школа из Зајечара и осталих градова Тимочке Крајине.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.