Вести

Царска палата и Народни музеј очекују посетиоце током празника Фото: Царска палата, 1.1.2016.

Царска палата и Народни музеј очекују посетиоце током празника

Народни музеј Зајечар и археолошки локалитет Феликс Ромулијана биће отворени за посетиоце и током предстојећих празника.

Радно време Народног музеја је од 10 до 14 часова, а Царске палате од 8 до 16 часова.

По устаљеној традицији, једини српски археолошки локалитет на листи светске културне баштине већ првог дана 2016.године обишли су посетиоци из иностранства. Група од 50 бугарских туриста, која је новогодишње празнике провела у Зајечару, осим лепотом локалитета била је задивљена и савременом три де технологијом помоћу које им је дочарано како је Ромулијана изгледала пре 17 векова у пуној лепоти и раскоши.

Годину дана раније први посетиоци на Царској палати били су Кинези,

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 08
  авг
  Изложба фотографија "Ево Пољске" у Зајечару

  Амбасада Републике Пољске у Београду и Народни Музеј у Зајечару позивају све заинтересоване да у четвртак, 10. августа присуствују свечаном отварању изложбе фотографија под називом „Ево Пољске!”.

  Више
 • 24
  јан
  О едицији Задужбине "Никола Пашић" у Београду

  У организацији Удружења књижевника Србије и Удружења Тимочана и Крајинаца, у Београду је представљена едиција Задужбине „Никола Пашић“ са освртом на последњу, десету по реду књигу „ Петар Живковић - Сећања 1903-1946“, која је крајем октобра промовисана у Зајечару.

  Више
 • 18
  нов
  Сарадња зајечарског и битољског музеја

  Народни музеј Зајечар и Завод за заштиту споменика културе и Музеј из Битоља потписали су у Зајечару Меморандум о сарадњи. Сарадња је започела отварањем изложбе зајечарског грнчара Велимира Ђорђевића у Битољу, а биће настављена гостовањем битољске изложбе „Традиционални ковчег“ у Зајечару почетком 2017.године.

  Више
 • 14
  авг
  Вече под звездама - III Камп класичне музике

  У оквиру III Kампа класичне музике, који се у Зајечару одржава до 18. августа, на Феликс Ромулијани приређен је концерт "Вече под звездама". Наступили су еминентни музички педагози и уметници који подучавају младе учеснике овогодишњег кампа.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.