Вести

Три деценије рок кампа у Зајечару

Три деценије рок кампа у Зајечару

Рок камп на Краљевици, традиционално стециште поклоника Гитаријаде из других градова и иностранства, обележава три деценије постојања.

Свих ових година о кампу брине Одред извиђача „Ђорђе Симеоновић“ . Старешина одреда Предраг Ницић Ница каже да је првих година рада кампа било око 5.000 кампера из целе бивше Југославије. Kамп је тада био смештен око спортске хале и градског базена, а данас је смештен у Парк шуми Kраљевица, изнад јаруге и помоћног фудбалског терена.

Камп је данас обишао и градоначелник Велимир Огњеновић.

Обележавамо два јубилеја, 50 година Гитаријаде и 30 година рок кампа. Потрудили смо се да кампери имају добре услове за боравк овде, а смештај је бесплатан, као и по један оброк дневно.

Прошао нам је пројекат изградње Омладинског кампа на Краљевици, из Програма прекограничне сарадње, тако да би већ идуће године ово место требало да изгледа потпуно другачије,

најавио је Огњеновић.

У кампу је близу 500 кампера, има их и из иностранства.

Градоначелник Огњеновић са сарадницима обишао је и градски стадион, где ће вечерас бити одржано финале најдуговечнијег рок фестивала на овим просторима, 50.Гитаријаде. Како је рекао новинарима, изузетно је задовољан организацијом, избором извођача и интересовањем публике. И ове ће, као и претходне две вечери, бити на стадиону до краја свирке.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.