Вести

ОБИЛАЗАК РАДОВА: Улагањем у инфраструктуру за врхунске спортске резултате

ОБИЛАЗАК РАДОВА: Улагањем у инфраструктуру за врхунске спортске резултате

Државни секретар у Министарству за јавна улагања Миљан Ранђеловић и градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишли су завршне радове на стадиону „Краљевица” у Зајечару.

Том приликом државни секретар Миљан Ранђеловић истакао је да Министарство за јавна улагања тренутно реализује 5 великих спортски пројеката од којих је један управо и изградња фудбалског стадиона „Краљевица” у Зајечару.

„Министарство за јавна улагања у овом тренутку реализује 5 великих пројеката у области спорта и то у Лозници, Лесковцу, два у Београду и овде на Краљевици у Зјечару изградњу новог стадиона. Овај стадион је изграђен у складу са УЕФА стандардима, од улаза за навијаче, свлачионица за играче, до просторија за судије, делегате, прву помоћ, новинаре и конференцијске сале. Овај стадион је капацитета преко 8000 гледалаца”,рекао је Ранђеловић.

Државни секретар истиче да је циљ Владе Републике Србије да улагањем у инфраструктуру обезбеди најсавременије услове за достизање врхунских спортских резултата.

„Протеклих дана смо могли да се уверимо преко кошарке и тениса да је то и могуће, а изградњом ових стадиона смо близе нашем циљу да у скоријој будућности будемо у врху и светске фудбалске сцене”, истиче Ранђеловић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић истакао је да је захваљујући одлуци председника Александра Вучића и Владе Републике Србије који су одлучили да спроведу пројекат изградње и обнове стадиона у земљи овај град добија један велелапан стадион изграђен по свим стандардима у шта је могао да се увери током обиласка стадиона и државни секретар у министарству које спроводи овај пројекат.

„Сигуран сам да ће ово бити што се тиче деце и Зајечара и Тимочке крајне, али и свих оних заљубљеника у фудбал нешто велелепно, импозантно на чему би могле да нам позавиде многе земље на Балкану и окружењу, ако не и шире”, рекао је Ничић.

Овај стадион сад већ показује свој пуни сјај и готово сам уверен када буде завршен да неће бити само спортска већ и туристичка атракција и да ће многи долазити да виде како изгледа кад се нешто ради са добром намером, са циљем да нам се деца врате спорту и са жељом да не само Београд већ и да се и Централна Србија и мањи градови развијају и у спортском и инфраструктурном смислу, закључује градоначелник Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.