Вести

Усвојен Регионални план управљања отпадом

Усвојен Регионални план управљања отпадом

Чланови Kоординационог одбора за реализацију Споразума о заједничком управљању комуналним отпадом усвојили су Регионални план управљања отпадом за град Зајечар и општине Бољевац, Бор, Kладово, Мајданпек, Неготин и Kњажевац.

На скупу је усвојен и Извештај о стратешкој процени утицаја на животну средину Регионалног плана управљања отпадом и Извештај о учешћу заинтересованих органа, организација и јавности.

Сва три стратешка документа израдио је Факултет техничких наука у Новом Саду.

Регионалним планом управљања отпадом учесници Споразума су дефинисали заједничке циљеве у управљању отпадом у складу са Националном стратегијом управљања отпадом, а Извештајем о стратешкој процени утицаја на животну средину је описан, вреднован и процењен могућ значајни утицај на животну средину до којих може доћи имплементацијом Регионалног плана управљања отпадом

Регионални план управљања отпадом и Извештај о стратешкој процени утицаја на животну средину, у складу са Законом о управљању отпадом достављени су Министарству пољопривреде и заштите животне средине – одељењу за управљање отпадом, ради прибављања сагласности.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 10
  јан
  УКЛОЊЕНА ДИВЉА ДЕПОНИЈА КОД ВЕЛИКОГ ИЗВОРА - 4 нова ауто смећара за ЈКСП "Зајечар"

  Јавно комунално стамбено предузеће „Зајечар“ добило је од Градске управе на коришћење четири ауто смећара, који су данас ангажовани на чишћењу дивље депоније на излазу из Великог Извора.

  Више
 • 08
  мар
  Уклоњена дивља депонија код Салаша

  Вице Лалић, в.д.директора „Тимок одржавање“ је овом приликом рекао да се тачно види колико је недовољно развијена људска свест по питању екологије на самој територији града Зајечара и зајечарских села.

  Више
 • 21
  јун
  Корак до финалне верзије плана за депонију

  На састанку Kоординационог одбора за реализацију Споразума о заједничком управљању комуналним отпадом представници Факултета техничких наука из Новог Сада, представили су финалну радну верзију Регионалног плана управљања отпадом за град Зајечар и општине Бољевац, Бор, Kладово, Мајданпек, Неготин и Kњажевац.

  Више
 • 15
  дец
  Потписан Споразум о управљању комуналним отпадом

  У Градској управи у Зајечару потписан Споразум о заједничком управљању комуналним отпадом. Потписали су га представници општина Мајданпек, Кладово, Неготин, Бор, Књажевац и Бољевац и Град Зајечар.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.