Вести

Уклоњена дивља депонија код Салаша

Уклоњена дивља депонија код Салаша

Мини депонија на путном правцу Салаш – Глоговица – Дубочане – Мала Јасикова је уклоњена.

Радници Јавног комуналног предузећа „Тимок Одржавање“ и Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“, уклонили су смеће и отпад на овом путном правцу, а шибље и грање су новом машином, претворене у сечку која ће бити складиштена на простору бивше „Тимочанке“ и утрошена за грејање једног деле града Зајечара, када буде изграђена нова топлана.

Вице Лалић, в.д.директора „Тимок одржавање“ је овом приликом рекао да се тачно види колико је недовољно развијена људска свест по питању екологије на самој територији града Зајечара и зајечарских села.

-Циљ ове акције је да се уклони једна од бројних депонија на територији града Зајечара. На жалост, оваквих депонија има доста на територији града Зајечара, и у наредном периоду ћемо, у сарадњи са ЈКСП „Зајечар“, имати велики број оваквих и сличних акција. Током зиме, град Зајечар је набавио опрему за потребе Тимок одржавања, а једна од машина тренутно је и ангажована на овом послу. Из сваке овакве или сличне акције која буде реализована, грање и шибље ће бити употребљено за сечку, која ће се даље складиштити и употребити када таква топлана буде оспособљена у нашем граду, рекао је Лалић.

Према речима Ивана Жикића, директора ЈКСП „Зајечар“, тачан податак о броју дивљих депонија на подручју града Зајечара нема, али по налогу комуналне инспекције, излази се на терен и ради на решавању проблеме.

-И у наредном периоду ћемо, у зависности од наших могућности, као и од временских услова, наставити са истим радом. То радимо у зависности од комуналне инспекције и полиције, од њих добијамо налог. Тачан податак о броју дивљих депонија немамо, јер и сам назив каже „дивље“ депоније, али могу да кажем да их има доста, за неке од њих знамо, и то ћемо у наредном периоду уклонити, истакао је Жикић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 10
  јан
  УКЛОЊЕНА ДИВЉА ДЕПОНИЈА КОД ВЕЛИКОГ ИЗВОРА - 4 нова ауто смећара за ЈКСП "Зајечар"

  Јавно комунално стамбено предузеће „Зајечар“ добило је од Градске управе на коришћење четири ауто смећара, који су данас ангажовани на чишћењу дивље депоније на излазу из Великог Извора.

  Више
 • 19
  јул
  Усвојен Регионални план управљања отпадом

  Чланови Kоординационог одбора за реализацију Споразума о заједничком управљању комуналним отпадом усвојили су Регионални план управљања отпадом за град Зајечар и општине Бољевац, Бор, Kладово, Мајданпек, Неготин и Kњажевац.

  Више
 • 21
  јун
  Корак до финалне верзије плана за депонију

  На састанку Kоординационог одбора за реализацију Споразума о заједничком управљању комуналним отпадом представници Факултета техничких наука из Новог Сада, представили су финалну радну верзију Регионалног плана управљања отпадом за град Зајечар и општине Бољевац, Бор, Kладово, Мајданпек, Неготин и Kњажевац.

  Више
 • 15
  дец
  Потписан Споразум о управљању комуналним отпадом

  У Градској управи у Зајечару потписан Споразум о заједничком управљању комуналним отпадом. Потписали су га представници општина Мајданпек, Кладово, Неготин, Бор, Књажевац и Бољевац и Град Зајечар.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.