Вести

Урбано наслеђе Зајечара из угла Душана Бешира Фото: Народни музеј

Урбано наслеђе Зајечара из угла Душана Бешира

У оквиру циклуса „Сећање, с правом“, зајечарски Народни музеј наставио је серију трибина о историји Зајечара кроз приче о знаменитим људима и ономе што је остало у сећањима савременика. Овога пута своја сећања на урбано наслеђе и формирање Зајечара у градитељском смислу поделио је са посетиоцима на трибини зајечарски архитекта у пензији Душан Бешир.

Лична, интимна прича једног архитекте, сведока и актера великих промена изгледа ужег градског језгра, током шездесетих и седамдесетих година 20. века, омогућила нам је да боље разумемо зашто су стара здања уступала место новом градитељству у духу еклектицизма лишеног стваралачке оригиналности.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 08
  авг
  Изложба фотографија "Ево Пољске" у Зајечару

  Амбасада Републике Пољске у Београду и Народни Музеј у Зајечару позивају све заинтересоване да у четвртак, 10. августа присуствују свечаном отварању изложбе фотографија под називом „Ево Пољске!”.

  Више
 • 24
  јан
  О едицији Задужбине "Никола Пашић" у Београду

  У организацији Удружења књижевника Србије и Удружења Тимочана и Крајинаца, у Београду је представљена едиција Задужбине „Никола Пашић“ са освртом на последњу, десету по реду књигу „ Петар Живковић - Сећања 1903-1946“, која је крајем октобра промовисана у Зајечару.

  Више
 • 29
  дец
  Царска палата и Народни музеј очекују посетиоце током празника

  Народни музеј Зајечар и археолошки локалитет Феликс Ромулијана биће отворени за посетиоце и током предстојећих празника. Радно време Народног музеја је од 10 до 14 часова, а Царске палате од 8 до 16 часова.

  Више
 • 18
  нов
  Сарадња зајечарског и битољског музеја

  Народни музеј Зајечар и Завод за заштиту споменика културе и Музеј из Битоља потписали су у Зајечару Меморандум о сарадњи. Сарадња је започела отварањем изложбе зајечарског грнчара Велимира Ђорђевића у Битољу, а биће настављена гостовањем битољске изложбе „Традиционални ковчег“ у Зајечару почетком 2017.године.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.