Вести

Град помаже изградњу цркви у Шипикову и Малој Јасикови

Град помаже изградњу цркви у Шипикову и Малој Јасикови

Председник Скупштине Града Зајечара Саша Мирковић, са сарадницима, састао се 28. јануара са представницима Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Владе Републике Србије, које је предводио директор др Милета Радојевић. Како је на конференцији за новинаре саопштио председник Мирковић, договорено је да Канцеларија и Град Зајечар помогну изградњу цркава у селима Шипиково и Мала Јасикова.

"Град ће из буџета обезбедити три милиона динара за наставак изградње храма у Шипикову, док је Влада Републике Србије преко Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама за ово наменила 1,5 милиона динара. За изградњу темеља и набавку дела материјала за цркву у Малој Јасикови Град Зајечар и Канцеларија ове године обезбедиће по милион динара," истакао је председник Мирковић.

Он и др Радојевић су потврдили да ће се сарадња Града и Канцеларије наставити и наредних година.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.