Вести

Нова црква за мештане Шипикова: Епископ тимочки Иларион и градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишли радове

Нова црква за мештане Шипикова: Епископ тимочки Иларион и градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишли радове

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима и епископ тимочки Иларион обишли су данас радове на изградњи храма Светог Илије у Шипикову. После две деценије мештани Шипикова поново ће имати место где могу да се помоле Богу.

Бошко Ничић градоначелник Зајечара рекао је новинарима да су мештани овог села исказали жељу да се сагради нови храм.

-Наишли су на разумевање владике и Епархије тимочке и ево нас овде сада после четири године, а то није дуг временски период изградње, јер се цркве дуго граде. Верујем да ће ова црква надживети многе генерације и да ће се овде очувати наша православна вера, истакао је Ничић.

Епископ тимочки Иларион је истакао да је у грађевинском смислу храм у Шипикову добио своју пуноћу и своју лепоту, изглед и целину.

-Ова црква је потреба народа и осећај одговорности локалне самоуправе града Зајечара и цркве, да народ овде добије цркву. Људи из овог места знају да је добра воља постојала и пре 15-ак година, па је започето са изградњом храма, али због недостатка средстава, недостатка воље и добре срадање између свих надлежних институција, изградња храма није настављена, рекао је епископ тимочки Иларион.

За четири године, за изградњу храма у Шипикову уложен је 21 милион и 800 хиљада динара, а Управа за сарадњу са црквом и верским заједницима је неколико година финансирала и истраживање земљишта, као и темељне радове.

Мештани Шипикова нису крили задовољство, а изградња нове цркве им итекако значи.

-Много значи црква за мештане овог села, дуго смо чекали на то, заиста пуно значи. Народ се враћа српској православној цркви, рекао је Илија Брјазовић из Шипикова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.