Вести

Манифестација

Манифестација "Улица Васкршње радости" у Зајечару

У склопу обележавања најрадоснијег хришћанског празника – Васкрсења Христовог, у недељу, 16. априла, у граду на Тимоку, биће организована манифестацију “Улица Васкршње радости“ у оквиру које ће, у улици Тимочке буне, бити постављени штандови са разним ђаконијама и производима домаће радиности.

У 10 сати почиње Туцијада, тада ће и најмлађи посетиоци моћи да уживају у маскотама из актуелних цртаних филмова, биће организовано и такмичење у припремању пасуља и подељена Васкршња јаја и декоративни балони. За 11 сати, планиран је наступ малишана Предшколске установе „Ђулићи“.

Према програму, тачно у подне, посетиоцима ће се обратити епископ тимочки Иларион и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, док ће 15 минута касније, почети културно-уметнички програм, у којем ће наступити: Хор Саборног Храма Рођења Пресвете Богородице, Градски фолклорни ансамбл „ЗО-РА“, Дечији хор Саборног Храма Рођења Пресвете Богородице, КУД „Зоран Гајић“ из Рготине, Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“, КУД „Слога“ из Вражогрнца и КУД „Пензионер“.

У 14 сати је проглашење победника у кувању пасуља и дегустација.

Организатори су: Епархија Тимочка, Град Зајечар, Туристичка организација, Центар за културу као и ЈКП “Тимок-одржавање”.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.