Вести

"Пажљивко" уручио поклоне ђацима и школи у Мариновцу

Представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и редакције „Вреле гуме медија“ уручили су ђацима ОШ „Владислав Петковић Дис" истуреном одељењу у Мариновцу поклоне у оквиру промотивне кампање "Изабери безбедно".

Акција обухвата посету најудаљенијих основних школа на територији Републике Србије – а у првој фази акције планирана је посета три основне школе. С обзиром да се основна школа у Мариновцу, прикључила обележавању Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода 16.новембра 2014. године, и на изванредан начин са ученицима обележила тај дан показујући леп пример методологије едукације деце о тако важној ствари као што је безбедност саобраћаја, изабрана је као прва школа у оквиру наведене акције.

Школа је добила РС рачунар, едукативни видео и штампани материјал који је израдила Агенција за безбедност саобраћаја, као и књиге у издању „Лагуне“. За сваког ђака обезбеђен је школски ранац са комплетним прибором за целу школску годину.

Највеће одушевљење троје малишана, колико похађа ову школу, изазвало је присуство маскоте Агенције за безбедност саобраћаја „Пажљивка“, који се дружио са малишанима причајући им о најважнијим темама из безбедности саобраћаја. Ово је била одлична прилика да „Пажљивко“ на афирмативан начин деци пренесе знања о безбедности у саобраћају, а и својеврсна припрема за одлазак у средине са већим обимом саобраћаја.

"Крајем прошле године ми смо својим скромним могућностима решили да се прикључимо акцији обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода. Ово троје малишана су од картона и пластелина направили макету раскрснице и тај њихов труд допао се људима у Агенцији за безбедност саобраћаја" изјавила је учитељица Марија Јоновић.

"Савет за безбедност саобраћаја града Зајечара учествује и подржава сваку овакву акцију. Ученици из Мариновца су се самоорганизовали са својом учитељицом и ово представља један добар пример који ће надамо се, подстаћи и осталу децу да интензивније размишљају о свом безбедном учешћу у саобраћају. Савет за безбедност у саобраћају града Зајечара ће и даље помагати овакве акције а све у циљу подизања нивоа културе у саобраћају" истакао је Милко Тодоровић, помоћник градоначелника.

"Ви сте као једна мала школа урадили много више него многе велике, и иако имате само три ученика дали сте пример свим осталим школама како треба да се ради. Препознали сте значај безбедности у саобраћају и својим скромним средствима превазишли оквире ове акције и зато смо ми у Агенцији за безбедност саобраћаја Републике Србије одабрали да прва школа коју ћемо посетити и донети поклоне буде баш школа у Мариновцу" поручио је Душко Пешић из Агенције за безбедност саобраћаја.

"Акција "Изабери безбедно" реализује се у сарадњи Агенције за безбедност саобраћаја и "Вреле гуме" медијског система са основном идејом да безбедност саобраћаја популаризује у малим срединама. Одлучили смо да посећујемо мале школе и да деци поред едукативног садржаја уручимо и вредне поклоне који ће им помоћи у даљим наставним активностима" изјавио је Миодраг Пирошки из "Вреле гуме" медијског система.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.