Вести

 Агенција за безбедност саобраћаја: Објављен јавни позив за субвенционисану доделу заштитног рама за трактор

Агенција за безбедност саобраћаја: Објављен јавни позив за субвенционисану доделу заштитног рама за трактор

На основу Уредбе о условима и начину спровођења субвенционисане доделе заштитних рамова за употребљавани трактор („Службени гласник РС“ број 107/22) Агенција за безбедност саобраћаја објавила је

„Јавни позив за субвенционисану доделу заштитног рама за употребљавани трактор“

У Републици Србији, у последње три године, услед превртања на тракторима без заштитног рама, настрадало је чак 86 лица, ван јавних путева (њива, шума, ливада). У истом периоду у саобраћајним незгодама на путевима са учешћем трактора погинуло је 78 лица, односно у последње три године погинуло је 164 возача трактора, док је 360 возача повређено.

Процена је да у Републици Србији има око 100.000 трактора без заштитне кабине или рама.

Једна од главних мера за смањење страдања и покушаја минимизирања повреда возача трактора када дође до незгоде услед превтрања, је уградња испитаних и одобрених заштитних рамова.

Сва заинтересована правна и физичка лица која испуњавају услове из напред наведене Уредбе могу да поднесу захтев Агенцији за безбедност саобраћаја за субвенционисану доделу. Јавни позив траје до 30.11.2022 године.

Модели и типови трактора за које се врши субвенционисана додела су: ИМТ 533, ИМТ 539, ИМТ 540, ИМТ 542 и ИМТ 549.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.