Вести

САОПШТЕЊЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА ПОВОДОМ ИНТЕРЕСОВАЊА МЕДИЈА НА НОВОНАСТАЛУ СИТУАЦИЈУ У ОШ „ХАЈДУК ВЕЉКО“

САОПШТЕЊЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА ПОВОДОМ ИНТЕРЕСОВАЊА МЕДИЈА НА НОВОНАСТАЛУ СИТУАЦИЈУ У ОШ „ХАЈДУК ВЕЉКО“

На основу експертизе коју је град наручио одмах након плављења просторија и нанете штете овој основној школи, а коју је доставила Весна Николић- независни стручњак архитектонске струке, дајемо следеће саопштење:

На објекту ОШ "Хајдук Вељко" дошло је до испадања црева из водокотлића у наставничком тоалету на спрату, што је условило плављење просторија на спрату и на приземљу, у делу ходника и учионица лево од главног улаза у објекат, и то 15. и 16.фебруара, када су били нерадни дани због државног празника. Основна школа је у том периоду остављена без икаквог надзора.

Узроком хаварије може се сматрати испадање полипропиленског црева из водокотлића, што се вероватно десило услед неадекватне монтаже и варирања притиска у мрежи, али и могуће небриге корисника простора.

Град Зајечар ће о овој ситуацији обавестити надлежно министарство, као и извођача радова, уколико се утврди да се хаварија десила услед неадекватне монтаже. Школски објекат је у гарантном року до 29.4.2023.године.

Иначе, град Зајечар је заједно са употребном дозволом дао ОШ „Хајдук Вељко“ на управљање комплетан инвентар школе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.