Вести

Почело сређивање јаруга

Почело сређивање јаруга

Радници "АД Пута" Зајечар по налогу челника локалне самоуправе кренули су данас са сређивањем градске јаруге. Радове је обишао градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић. Дужина јаруге је 3300 метара и из ње ће бити извучено око 3 тона земље, а уграђено 100 кубика бетона. Завршетак радова је 120 дана.

"Чишћење јаруге радимо на захтев мештана III Месне заједнице, а све у циљу спречавања поплава и изливања воде на улице", поручио је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

"Имали смо искуства ранијих година да због неочишћених јаруга долази до поплава. Овим потезом решавамо тај проблем", рекао је Бојан Стојановић, члан Градског већа.

"Настављамо са радовима у III Mесној заједници. Започели смо са чишћењем ове јаруге, а ускоро ћемо средити и остале. Саветујем грађанима да не бацају отпад у јаруге да не би дошло до изливања воде", истакао је Дејан Тодоровић, председник III Месне заједнице.

Према најавама градоначелника Огњеновића у плану је уређење јаруга у насељу Пазариште и другим деловима града, где су изливање Тимока и поплаве биле честа појава.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.