Вести

Бициклистичка такмичења поново у Зајечару

Бициклистичка такмичења поново у Зајечару

Изградња стазе за планински бициклизам, као и завршетак изградње спортске хале у зајечарском насељу Котлујевац теме су разговора представника Министарства омладине и спорта, Бициклистичког савеза Србије и помоћника градоначелника Зајечара за омладину и спорт Владислава Милојевића.

Град Зајечар био је раније један од организатора такмичења у бициклизму, тако да смо одлучили да овај град буде поново домаћин таквог такмичења. У сарадњи са локалном самоуправом покушаћемо да у најкраћем року изградимо бициклистичку стазу“, рекао је Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије.

Он је додао да Зајечар има одличне услове за изградњу стазе за планински бициклизам и да ће таква стаза привући доста туриста из земље и иностранства.

Један од разлога нашег доласка јесте да се уверимо до које фазе се стигло са изградњом спортске хале у Котлујевцу. Судски спорови, због којих је градња била заустављена, приводе се крају, тако да очекујемо да ће се и овај спортски објекат ускоро завршити“, истакао је Богдан Кнежевић, сарадник министра спорта Вање Удовичића.

Кнежевић је подвукао да је од велике важности за развијање спорта у овом делу Србије и прекогранична сарадња. Тим поводом следеће недеље најављен је одлазак у Видин, где ће се разговарати о изградњи спортске инфраструктуре, која би се финансирала из европских фондова.

Наредне недеље доћи ћемо у Зајечар и са представницима Атлетског савеза Србије, а повод доласка биће разговор о изградњи атлетске стазе“, додао је Кнежевић.

Игор Божиновић, секретар Спортског савеза Зајечара, истакао је да је изградња стазе и спортских објеката од велике важности за Зајечарце, како би се промовисао спорт пре свега међу младима.

Бранка Бановића, председника Бициклистичког савеза Србије и Богдана Кнежевића, сарадника министра Вање Удовичића у Министарству омладине и спорта, примили су Владислав Милојевић, помоћник градоначелника Зајечара и Игор Божиновић, секретар Спортског савеза Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 02
  јул
  Три нова случаја заразе вирусом Covid-19 у Зајечару

  На основу извештаја ЗЗЈЗ “Тимок” - Зајечар, од 5 јуче тестираних особа, још три (3) особе, из Зајечара су Covid-19 позитивне. Две особе су женског и једна мушког пола старосне доби од 40 до 52. године. Данас је у лабараторију “Ватрено око” упућено 15 узорака тестираних грађана Зајечара.

  Више
 • 17
  јун
  Министар омладине и спорта Вања Удовичић сутра у посети Зајечару

  Министар омладине и спорта, Вања Удовичић посетиће сутра, 18. јуна град Зајечар. Градоначелник Зајечара Бошко Ничић приредиће пријем за министра у 12.30 часова, у салону Градске управе Зајечар.

  Више
 • 24
  апр
  Климатизовани контејнер донација Владе РС и ЕУ Дому здравља Зајечар

  Данас је, из донације Владе Републике Србије и ЕУ, у зајечарски Дом здравља, стигао климатизовани контејнер за тестирање на корона вирус, узимање узорака и крви за лабараторијску анализу, особама са симптомима инфекције вирусом Covid-19.

  Више
 • 24
  апр
  У Зајечару још 14 лица позитивно на COVID-19

  На основу резултата 129 особа, тестираних 21.04.2020.године, који су управо пристигли, а који су са већ утврђеног подручја “локалне трансмисије”, још 14 лица је са позитивним резултатом. Сви новооткривени случајеви су или асимптоматични или са благом клиничком сликом.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.