Вести

Бициклистичка такмичења поново у Зајечару

Бициклистичка такмичења поново у Зајечару

Изградња стазе за планински бициклизам, као и завршетак изградње спортске хале у зајечарском насељу Котлујевац теме су разговора представника Министарства омладине и спорта, Бициклистичког савеза Србије и помоћника градоначелника Зајечара за омладину и спорт Владислава Милојевића.

Град Зајечар био је раније један од организатора такмичења у бициклизму, тако да смо одлучили да овај град буде поново домаћин таквог такмичења. У сарадњи са локалном самоуправом покушаћемо да у најкраћем року изградимо бициклистичку стазу“, рекао је Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије.

Он је додао да Зајечар има одличне услове за изградњу стазе за планински бициклизам и да ће таква стаза привући доста туриста из земље и иностранства.

Један од разлога нашег доласка јесте да се уверимо до које фазе се стигло са изградњом спортске хале у Котлујевцу. Судски спорови, због којих је градња била заустављена, приводе се крају, тако да очекујемо да ће се и овај спортски објекат ускоро завршити“, истакао је Богдан Кнежевић, сарадник министра спорта Вање Удовичића.

Кнежевић је подвукао да је од велике важности за развијање спорта у овом делу Србије и прекогранична сарадња. Тим поводом следеће недеље најављен је одлазак у Видин, где ће се разговарати о изградњи спортске инфраструктуре, која би се финансирала из европских фондова.

Наредне недеље доћи ћемо у Зајечар и са представницима Атлетског савеза Србије, а повод доласка биће разговор о изградњи атлетске стазе“, додао је Кнежевић.

Игор Божиновић, секретар Спортског савеза Зајечара, истакао је да је изградња стазе и спортских објеката од велике важности за Зајечарце, како би се промовисао спорт пре свега међу младима.

Бранка Бановића, председника Бициклистичког савеза Србије и Богдана Кнежевића, сарадника министра Вање Удовичића у Министарству омладине и спорта, примили су Владислав Милојевић, помоћник градоначелника Зајечара и Игор Божиновић, секретар Спортског савеза Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.