Вести

ЗА ЧИСТИЈИ ГРАД: Зајечар добио 62 контејнера за одлагање амбалажног отпада

ЗА ЧИСТИЈИ ГРАД: Зајечар добио 62 контејнера за одлагање амбалажног отпада

Донација граду Зајечару, комуналном предузећу и грађанима од стране компаније Делта Пак, која се огледа у контејнерима за сакупљање амблажног отпада, уручена је данас. Јавно комунално стамбено предузеће "Зајечар" добило је 62 контејнера (39 за пластику и 19 за папир) и 4 звона за стакло, који ће бити искоришћени за правилно сакупљање отпада.

-Захвалио бих се компанији Делта Пак на овој заиста значајној донацији, и надам се да ћемо се коначно увести у ред, да почнемо и ми правилну селекцију отпада. Ови контејнери ће бити распоређени како у граду , тако и у четири села, Вражорнац, Велики Извор, Грљан и Звездан, а касније ћемо заједно са нашим донаторима радити на томе да дођемо до још већег броја, ако видимо да се ово показало као добро, рекао је овом приликом градоначелник Зајечара Бошко Ничић и додао:

-Апелујем и молим да се у контејнере не баца ништа запаљиво, јер су дизајнирани тако да на њима пише за који су тачно отпад намењени. Молим све људе да се према овој имовини односе на прави начин, јер од нас самих зависи да ли ћемо имати чист град.

Тијана Копривица директор за одрживо пословање компаније Делта Холдинг истакла је да је циљ и суштина организовање система за правилно сакупљање амбалажног отпада.

-Укупна вредност инвестиције је око 2 ипо милиона динара, и ми ћемо наставити да инвестирамо у правилно збрињавање и селекцију отпада у граду Зајечару. Желим овом приликом да се захвалим и градоначелнику и ЈКСП „Зајечар“ на досадашњој сјајној сарадњи. Стало нам је да едукујемо грађане како да правилно збрињавају отпад од амбалаже, јер та амбалажа може поново да се употреби или да се рециклира, нагласила је Копривица.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.