Вести

Град Зајечар добија контејнере за одлагање амбалажног отпада

Град Зајечар добија контејнере за одлагање амбалажног отпада

Донација граду Зајечару, грађанима и комуналном предузећу, која се огледа у контејнерима за сакупљање амблажног отпада, била је тема састанка са представницима Делта Пак-а.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић се захвалио друштвено одговорној компанији и овом приликом рекао да је првобитна идеја била да то буде само папир и стакло, али биће омогућено пет амбалажа.

-Проширили смо на и на лименке, пластику и трудићемо се да у свим већим селима у којима постоје продавнице поставимо бар за пластични и стаклени отпад и да свуда у граду повећамо број оваквих контејнера, најавио је Ничић и додао:

-Ово говори о једној озбиљности, пре свега компаније која жели да те производе прикупе и поново рециклажом врате у процес производње, што говори о једној друштвеној одговорности и наша свест пре свега мора да се подигне на много већи ниво. Надам се да ће одговор наших грађана на овакву донацију наићи на размевање и да ћемо успети да скупимо велике количине отпада, рекао је градоначелник Зајечара.

Тијана Копривица директор за одрживо пословање компаније Делта Холдинг изразила је задвољство због састанка са градоначелником Зајечара.

-Драго ми је што смо успоставили још једну сарадњу која ће сигурно , као и све до сада бити успешна. Оно што је циљ Делта Пака-а као оператера за управљање амбалажним отпадом, јесте да помогне локалним заједницама да едукују становништво и да организују правилно одлагање и разврставање отпада и због тога ми желимо да обезбедимо одређени број контејнера који ће пре свега бити постављени у сеоским срединама, како би смо едуковали становништво и како би смо им пружили могућност да живе у чистом окружењу и да могу да отпад одложе на прави начин и место. Сав тај отпад који буде сакупљен и разврстан правилно и послат даље на рециклажу, ми ћемо поново употребити, ту амбалажу која би иначе завршила на некој депонији. Ово је само почетак сарадње, ми ћемо настојати да омогућимо и предавања за децу, јер од деце све почиње, каже Копривица.

Како се могло чути на састанку, до краја године ће бити обезбеђени сви контејнери, а ако процес буде ишао у правом смеру, уколико грађани буду на прави начин користили контејнере, биће их још, јер само од грађана и њихове свести зависи количина посуда за одлагање отпада.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.