Вести

ОБАВЕШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА УВОЂЕЊЕ РЕГРУТНИХ ОБВЕЗНИКА У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ

ОБАВЕШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА УВОЂЕЊЕ РЕГРУТНИХ ОБВЕЗНИКА У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ

На основу члана 15. Закона о војној, радној и материјалној обавези („Сл. Гласник РС“ бр. 88/09, 95/10 и 36/18) и члана 4. став 3. Уребдне о начину и поступку извршавања војне, радне и материјалне обавезе („Сл. Гласник РС“ бр. 100/11), Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Зајечар позива сва лица мушког пола, држављане Републике Србије, рођене 2006. године и старијих годишта која нису уведена у војну евиденцију, да се јаве:

У радним просторијама центра министарства одбране за локалну самоуправу Зајечар:

  • Град Зајечар, улица Светозара Марковића број. 6, сваког радног дана,
  • Општина Књажевац, улица Његошева бб, сваког радног дана,
  • Општина Сокобања, улица Војислава Илића бр. 2, понедељком и средом,
  • Општина Бољевац, улица Краља Александра 24, сваким радним даном.

РАДИ УВОЂЕЊА У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ

Увођење у војну евиденцију по општем позиву вршиће се у наведеним терминима сваког радног дана у периоду од 15. јануара до 29. фебруара 2024. године, од 07.00 до 15.00 часова.

Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да понесе на увид личну карту. Уколико не поседује личну карту, на увид понети другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет, а у иностранству – важећу путну исправу.

Регрути који бораве у иностранству дужни су да се ради увођења у војну евиденцију јаве надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије.

Информације о увођењу у војну евиденцију могу се добити у центру МО Зајечар и радним просторијама у Књажевцу, Сокобањи и Бољевцу, као и на сајту Министарства одбране: www.mod.gov.rs | Обавезе одбране | Увођење у војну евиденцију.

Општи позив производи исто правно дејство као и појединачни позив. (Члан 10. Закона о војној, радној и материјалној обавези).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.