Вести

Вулин у Зајечару: Пуна подршка Министарства одбране Граду Зајечару

Вулин у Зајечару: Пуна подршка Министарства одбране Граду Зајечару

Министар одбране Републике Србије Александар Вулин посетио је данас Зајечар, обишао Команду за развој Тимочке бригаде гарнизон Зајечар и присуствовао вежби мировне мисије овог гарнизона.

Министар Вулин је овом приликом у касарни „Никола Пашић“ одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем.

На састанку је било речи о доброј сарадњи и подршци коју Команда за развој Тимочке бригаде гарнизон Зајечар има од стране Града Зајечара, која се између осталог односи на одржавање војног комплекса у Зајечару. Министар и градоначелник су разговарали и о евентуалној размени имовине.

Градоначелник Ничић је у свом обраћању истакао да у оквиру ове сарадње Град Зајечар очекује подршку и помоћ Министарства одбране и Војске Србије у случају ванредних ситуација, које су у зимским месецима могуће у Зајечарском округу.

Након састанка у касарни „Никола Пашић“, Министар Вулин је са градоначелником Ничићем поздравио чланове Националног савета Влаха који су данас одржали седницу у великој сали Градске управе у Зајечару.

У свом обраћању члановима Савета Министар је рекао да држава пружа пуну подршку овој националној мањини, да треба да буду поносни на своје порекло и да га чувају. Он је нагласио да је Србија поносна на све своје народне различитости, које се преносе с колена на колено.

Градоначелник Бошко Ничић је поздрављајући овај скуп рекао да му је драго што је Зајечар домаћин члановима Националног савета Влаха и овом приликом поручио да је важно да се очува заједништво и јединство Влаха и Срба, јер је то је богатство Тимочке крајине, које траје вековима.

Министар одбране Александар Вулин се захвалио градоначелнику Бошку Ничићу на успешној сарадњи Града и Војске у овом делу Србије, и поручио да ће ово Министарство пружити пуну подршку даљем развоју сарадње између Војске Србије и Града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 07
  окт
  Обележен Дан зајечарских бораца у ратовима деведесетих

  Поводом 7. октобра - Дана зајечарских бораца у ратовима на подручју бивше Југославије, положени су венци на споменик страдалима у ратовима деведесетих. Венце су положили представници удружења бораца, Града Зајечара, Војске Србије и полиције.

  Више
 • 16
  јул
  Министар Александар Вулин посетио Зајечар

  Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Александар Вулин борави у посети Зајечару. Министар Вулин је са највишим градским званичницима у филијали ПИО фонда у Зајечару присуствовао промоцији новог електронског сервиса.

  Више
 • 10
  сеп
  Градоначелник угостио генерала ВС

  У салону Градске управе Града Зајечара, градоначленик Зајечара, господин Велимир Огњеновић угостио је генерала Војске Србије господина Милосава Симовића.

  Више
 • 23
  апр
  Обележен Дан војске 23.април

  Поводом обележавања Дана војске, данас су припадници војске Гарнизона Зајечар, делегације Градске управе и СУБНОР-а положили венце на споменик палим борцима на Тргу ослобођења.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.