Вести

"Трамвај звани жеља":Зоранов брк у рукама глумице Бранке Катић

Другог дана 31. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића" изведена је представа "Трамвај звани жеља", коју је по тексту Тенеси Вилијамса режирала Ленка Удовички. Представу су продуцирали Београдско драмско позориште, Белеф фестивал и Театар „Улисес” из Загреба.

Представа, баш као и драма Тенеси Вилијамса, за коју је добио Пулицерову награду 1948.године, проблематизује нека и данас врло важна питања као што су алкохолизам, ментална лабилност, положај жена у друштву...Питања која су скоро читав век касније једнако актуелна и на која још увек нема прецизног одговора.

Стручни жири фестивала у саставу: др Мирослав Радоњић,Тања Бошковић и др Душко Љуштина одлучио је да „Зоранов брк“ за глумачку бравуру буде додељен Бранки Катић, која је после представе кроз осмех рекла:

-Ма нек ми израсте и прави ако треба! Значи ми много. Жао ми је што није нека комедија у питању, па да смо вас насмејали колико нас је пута он у животу насмејао. Некако би то било фер да тако добијем „брк“. Пресрећна сам и дирнута. Ово је моја прва позоришна награда у животу тако да је порука свим глумцима, колегама -Не губите наду доћи ће и тај дан!

-Хоћу да захвалим колегама јер без лепе игре са њима не бих ни ја могла да урадим све што сам урадила, рекла је Бранка Катић захваливши се и редитељки Ленки Удовички са којом је било дивно радити .

Да је процес рада на представи а нарочито са Ленком Удовички био сјајан потврдила је и млада глумица Вања Ненадић.

-Ленка Удовички је најбоља на свету, али стварно. Ја се и даље третирам као млада глумица, надам се, али сарађивала сам са доста редитеља до сада и стварно је са Ленком било посебно искуство. Она је пре свега један диван човек а затим и диван редитељ који обожава глумце воли их и пази. Даје им и то је била једна узајамна игра и заиста је то најбољи процес који сам имала. Некако смо се ужелели и доброг текста и овако једног школског рада а она нас је много лепо водила и подржавала.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.