Вести

У Лубници одржана манифестација „Пантелејски сабор” Фото: Тимочка

У Лубници одржана манифестација „Пантелејски сабор”

У Лубници код Зајечара у уторак 9. августа први пут је организована манифестација традиционалног народног стваралаштва „Пантелејски сабор“, на захтев мештана Лубнице, с циљем очувања културног наслеђа овог краја. Ово је већ 19. смотра која је организована у селима на територији града Зајечара од почетка године, а шеста која се организује по први пут.

Након дефилеа учесника и заједничког кола приређен је богат културно-уметнички програм у коме су учествовали КУД-ови из: Лубнице, Звездана, Гамзиграда, Вражогрнца, Халова, Рготине, Градскова и Оснића. Манифестацију је отворила градска већница за културу Елена Матковић.

Организатор још једне успешне манифестације која је окупила велики број грађана је Установа Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са месном заједницом Лубница, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.