Вести

У Лубници одржана манифестација „Пантелејски сабор” Фото: Тимочка

У Лубници одржана манифестација „Пантелејски сабор”

У Лубници код Зајечара у уторак 9. августа први пут је организована манифестација традиционалног народног стваралаштва „Пантелејски сабор“, на захтев мештана Лубнице, с циљем очувања културног наслеђа овог краја. Ово је већ 19. смотра која је организована у селима на територији града Зајечара од почетка године, а шеста која се организује по први пут.

Након дефилеа учесника и заједничког кола приређен је богат културно-уметнички програм у коме су учествовали КУД-ови из: Лубнице, Звездана, Гамзиграда, Вражогрнца, Халова, Рготине, Градскова и Оснића. Манифестацију је отворила градска већница за културу Елена Матковић.

Организатор још једне успешне манифестације која је окупила велики број грађана је Установа Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са месном заједницом Лубница, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 03
    нов
    ОДЛУКА О ПРОГЛАШЕЊУ ДАНА ЖАЛОСТИ

    Проглашава се Дан жалости на територији Града Зајечара, поводом несреће која се догодила на сепарацији Рудника лигнита „Лубница“ у Грљану, у којој су животе изгубили рудари: Дејан Крајњановић и Љубиша Босиљковић.

    Више
  • 07
    авг
    „Михољски сусрети села“ у Лубници

    У Лубници код Зајечара јуче су први пут одржани „Михољски сусрети села“, манифестација која се финансира средствима Министарства за бригу о селу Републике Србије и Града Зајечара, с циљем обогаћивања друштвеног и спортског живота становника села и неговања традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа.

    Више
  • 06
    јул
    "Михољски сусрети села" и ове године у Зајечару

    Министар за бригу о селу Милан Кркобабић, потписао је данас са представницима 95 јединица локалних самоуправа Уговоре за доделу бесповратних средстава за организовање овогодишње манифестације "Михољски сусрети села".

    Више
  • 12
    апр
    Помоћник министра пољопривреде у Зајечару: Завршена подела кукуруза, у току процес увођења е-Аграр система

    Данас је у селу Лубница за произвођаче млека организована подела кукуруза из робних резерви. Овом приликом Зајечар је посетио помоћник министра за пољопривреду Александар Богићевић и заједно са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем разговарао са пољопривредницима из Лубнице.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.