Вести

ЧУВАЊЕ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА: Одржана манифестација „Халово у песми и игри“

ЧУВАЊЕ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА: Одржана манифестација „Халово у песми и игри“

У Халову је јуче одржана друга по реду манифестација „Халово у песми и игри“ с циљем очувања нематеријалног културног наслеђа овог краја.

Након свечаног дефилеа учесника и заједничког кола манифестацију је отворила градска већница за културу Елена Матковић. Потом је приређен богат културно-уметнички програм у коме је учествовало шест КУД-ова: „Граничар“ из Халова,,,Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, “Градец” из Градскова, “Зоран Гајић” из Рготине, “Петар Радовановић” из Злота и Градски фолклорни ансамбл „Зо-Ра“ из Зајечара.

Посетиоци манифестације уживали су у лепоти народних песама и игара, као и у разноликости народне ношње.

Смотра је завршена уручењем захвалница Кудовима и спонзорима, као и заједничким колом учесника и посетилаца.

Организатор је Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са месном заједницом Халово, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.