Вести

Донет З А К Љ У Ч А К  о организовању деветог свечаног пливања за Часни крст - “Богојављење 2022.“ и свечане литије

Донет З А К Љ У Ч А К о организовању деветог свечаног пливања за Часни крст - “Богојављење 2022.“ и свечане литије

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 40/21) Штаб за ванредне ситуације града Зајечара je на седници одржаној 14.01.2022. године, донео је

З А К Љ У Ч А К

о организовању деветог свечаног пливања за Часни крст - “Богојављење 2022.“ и свечане литије

​I ДОЗВОЉАВА СЕ организовање деветог свечаног пливања за Часни крст - “Богојављење 2022.“ и свечане литије, дана 19.01.2022.године у Зајечару, само за пливаче, свештена лица и учеснике литије, у складу са Мишљењем Завода за јавно здравље „Тимок“ број 381/22 од 13.01.2022. године.

​Пливање за Часни крст организује се на отвореном простору на “Поповој плажи” у Зајечару, а сви учесници дужни су да поштују мере које је прописао републички Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19.

​Забрањено је присуство публике у близини бине, као и на самој обали Црног Тимока, где се одржава свечано пливање.

​Штаб за ванредне ситуације града Зајечара обезбедиће све време дежурство и појачану контролу комуналне милиције, санитарне инспекције као и припадника ПУ Зајечар, а ради асистенције при одржавању деветог свечаног пливања за Часни крст и свечане литије, и контроле примена мера.

​II Овај Закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

​III Овај Закључак објавити на званичној интернет презентацији Града Зајечара www.zajecar.info и у „Службеном листу града Зајечара“.

II број: 87- 3/2022

У Зајечару, 14.01.2022. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.