Вести

УПОЗОРЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ЗАЈЕЧАР

УПОЗОРЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ЗАЈЕЧАР

Данас је наранџасти метеоаларм проглашен за Сремски, Колубарски, Мачвански, Шумадијски, Поморавски, Подунавски, Браничевски, Борски, Зајечарски, Расински, Нишавски, Топлички, Пиротски, Јабланички, Пчињски, Златиборски, Моравички и Рашки управни округ.

Прогнозира се да ће и у доћи до појаве интензивних пљускова са појавом града и веће количине падавина за кратко време (> 20 l/m2 у периоду до 2- 3h).

С обзиром на најављену прогнозу времена, може се очекивати изазивање бујичних поплава, озбиљних тешкоћа у урбаним срединама (посебно проблеми са кишном канализацијом и кишним колекторима), проблеми у саобраћају и транспорту, могућа појава одрона и клизишта, одлагање већ планираних пољопривредних активности као и ризик од удара грома, што може довести до проблема у раду свих уређаја који користе електричну енергију, ризика од иницирања појаве ватре, проблема у телекомуникацијама. Могућа је штета на имовини и повређивање људи.

Имајући у виду напред наведену прогнозу која најваљује опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња, неопходно је да, у циљу спремности за евентуално суочавање са ризиком и последицама које може донети, још једном размислите и предузмете мере заштите и ОСИГУРАЊА своје покретне и непокретне имовине и летине.

Могући, најризични период, за наш град (Зајечар) биће данас од 15-18 сати.

Локална самоуправа Зајечара, већ више година, упозорава грађане да је то најсигурнија и једина законска могућност надокнаде штете.

Као град предузели смо следеће мере :

1.Предузете су мере на спречавању и ублажавању последица и могућности стављања у приправност и ангажовање надлежних комуналних служби и субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање који су оспособљени за реаговање у оваквим ситуацијама ;

2. Упозорити грађане на неповољан утицај временских услова;

3. Издали наредбу свим субјектима, а посебно ЈКП, да у наведеном периоду буду у пуној приправности са људством и механизацијом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.