Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 50 новозаражених

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 50 новозаражених

На основу 194 новообрађених PCR и Аg узорака , у последњих 24 h, на територији града Зајечара имамо још педесет (50) covid-19 позитивних особа ( 25,8% од броја тестираних).

Двадесет четири (24) новоинфицираних особа су женског пола и двадесет шест (26) мушког пола старости од 1 до 88 година живота.

На девет (9) контролних тестирања није било covid-19 позитивних особа.

​​​Од почетка пандемије обрађено је укупно 51.742 PCR и Ag узорака, а чекају се резултати за још 126 раније тестираних.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 11.253 грађана Зајечара (5.815 женског и 5.438 мушког пола).

Од овог броја код 10.811 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

Број хоспитализованих пацијената инфицираних вирусом covid-19, на Инфективном одељењу је 22 (капацитет овог одељења је 50), пацијента и имамо још двадесет осам (28) слободних места за хоспитализацију.

У последња 24 h био је 1 пријем и 0 отпуста пацијената на Инфективном одељењу.

Од 22 хоспитализована пацијента, 15 су на кисеоничкој потпори.

МОЛБА И АПЕЛ ШВС ГРАДА

МОЛИМО И АПЕЛУЈЕМО да поштовањем прописаних мера и имунизацијом оних који то УПОРНО ИЗБЕГАВАЈУ И ИГНОРИШУ, без логичних објашњења, спречимо оптерећење здравственог система и медицинских радника, наставимо тренд пада броја инфицираних и заштитимо и себе и људе са којима живимо.

Комунална милиција и инспекцијске службе, у сарадњи са МУП и ПУ Зајечар, вршиће сталну контролу поштовања прописаних епидемиолошких мера а у складу са смерницама КШ Републике Србије и сходно Закону о заштити становништва од заразних болести.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је, на територији Зајечара, дато 61.523 доза вакцина (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) од чега је 24.588 грађана (54,53% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, 23.511 грађана ( 52,14% од пунолетне популације) је ревакцинисано док је трећу дозу примило 13.424 грађана ( 29,77%).

Вакциони пункт у Дому културе у Котлујевцу, по информацијама из ЗЦ Зајечар, ради нормално радно време као и пре празника од 08,00-16,00 h (суботом и недељим од 07,00-14,00 h) за све три дозе вакцина Pfizer, Sinopharm и Sputnik V.

На вакционом пункту поред вакцине против вируса covid-19 можете примити и вакцину против сезонског грипа.

Очито је да је број инфицираних, у односу на број тестираних, у нашем граду, задњих дана значајно расте, да се заражавају и вакцинисани и невакцинисани, али и да нам је једина, и медицински доказана, одбрана од тежих облика вирусне инфекције covidom-19 вакцина и поштовање прописаних мера ношења заштитних маски, социјалне дистанце и хигијене/дезинфекције (пре свега руку).

Евидентно је да вакцинисани, који се, и ако се, уопште инфицирају вирусом, немају тежу клиничку слику и ретко имају потребу за хоспитализацијом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.