Вести

Зајечар: Одржана 21.седница Скупштине града

Зајечар: Одржана 21.седница Скупштине града

Завршена је 21. седница Скупштине града Зајечара на којој је усвојена одлука о првој измени и допуни буџета града Зајечара за ову годину, као и одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Зајечара за прошлу годину.

-Након допуне, буџет града Зајечара износи 2 милијарде 309 милиона 430 хиљада динара. У односу на усвојени буџет крајем новембра, после ове одлуке одборника, увећан је за 125 милиона 622 хиљаде динара. Одлуку о ребалансу буџета, образложила је начелница Одељења за буџет и финасије Валентина Ђуричић и додала:

-Приликом израде првог ребаланса буџета укључене су све промене које су настале након одлуке о буџету града Зајечара за 2024. годину. Оне се односе на промене које су настале на позицијама које су промењене решењем из текуће буџетске резерве и решењем о промени апропријације, рекла је овом приликом Ђуричић.

На 21.седници усвојена је и одлука о окончању поступка ликвидације над Туристичком организацијом града Зајечара у ликвидацији, одлука о давању сагласности на нацрт анекса уговора о јавно -приватном партнерству за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења применом мера уштеде енергије на територији града Зајечара, одлука о давању сагласности на нацрт анекса уговора о поверавању обављања комуналне делатности линијског градског и приградског превоза путника на територији града Зајечара, као и програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту и унапређивање животне средине града Зајечара за 2024. годину.

Одборници су усвојили извештаје установа културе о раду за прошлу, као и програме рада за ову годину, Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју “Облутак” и Туристичке организације града Зајечара.

Усвојена је и одлука о приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу хибридне електране “Vida Power” са изградњом система за складиштење електричне енергије на територији Града Зајечара, катастарске општине Глоговица, Дубочане, Мала Јасикова и Копривница, одлука о приступању изради друге измене и допуне Планова детаљних редулација за изградњу уређаја за коришћење снаге ветра у циљу производње енергије (Фарме ветрењача) ветропаркова „Нова Вршка Чука“ и „Вршка Чука II“ у Зајечару, као и решење о давању сагласности на нацрте и закључење аката за потребе изградње соларне електране „Градсково“ на територији града Зајечара. Усвојено је и решење о усвајању Програма праћења нивоа комуналне буке на територији града Зајечара за 2024. годину, решење о усвајању Програма праћења квалитета површинских вода на територији града Зајечара за 2024. годину, одлука о додељивању искључивих права ЈКП „Паркирање, пројектовање и надзор“, ЈКП „Тимок-одржавање“, ЈКП „Хигијена Зајечар“, ЈКСП „Зајечар” и ЈКП „Водовод“ за обављање одређених делатности у 2024. години.

Усвојено је и Решење о усвајању кварталног извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комуналног предузећа „Водовод", извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“, а дате су и сагласности на ребаланс програма пословања за 2024. годину и цену гробљанских услуга тог предузећа. Усвојен је и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за 2023. годину Јавног комуналног предузећа „Тимок-одржавање“ а дата је сагласност и на ценовник услуга овог предузећа.

На седници Скупштине одборници нису усвојили Решење о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈКСП "Зајечар" из програма пословања за период 01.01.2023. до 31.12.2023. године.

На седници локалног парламента усвојен је и план рада и финансијски план за 2024. годину Установе Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, финансијски план за 2024. годину Историјског архива „Тимочка крајина“, програм рада и финансијски план Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ за 2024. годину, а усвојен је и извештај о раду Народног музеја „Зајечар“ за 2023. годину и дата сагласност на план рада и финансијски план те установе за 2024.годину.

Одборници су усвојили и Стратегију развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац, измењена је одлука о организовању, финансирању и условима рада саветника за заштиту права пацијената и измењена и допуњена одлука о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.