Вести

ШВС: ЗАКЉУЧАК  о организовању 30. фестивала „Дани Зорана Радмиловића” и  4. „Фестивала малих позоришних форми“

ШВС: ЗАКЉУЧАК о организовању 30. фестивала „Дани Зорана Радмиловића” и 4. „Фестивала малих позоришних форми“

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 40/21) Штаб за ванредне ситуације града Зајечара на седници одржаној 01.10.2021. године, донео је

ЗАКЉУЧАК

о организовању 30. фестивала „Дани Зорана Радмиловића” и

4. „Фестивала малих позоришних форми“

​I. ДОЗВОЉАВА СЕ организовање 30. фестивала „Дани Зорана Радмиловића” у периоду од 16.10.2021.године до 23.10.2021.године и 4. „Фестивала малих позоришних форми“ у периоду од 11.10.2021. године до 14.10.2021. године, у згради Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ Зајечар.

​Улаз на 30. фестивал „Дани Зорана Радмиловића“ и на 4. „Фестивал малих позоришних форми“, биће омогућен само онима који су примили најмање две дозе, било које, вакцине (а од пријема друге дозе је прошло минимум 21 дан), имају потврду о прележаној covid-19 инфекцији или PCR ( Ag) тест који није старији од 48 сати од дана посете феситивалу.

Провера потврда вршиће се на улазу у зграду Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ Зајечар, сваког дана, где ће дежурати најмање један комунални милиционер, један припадник полиције и један припадник инспекцијских служби надлежних за контролу и примену Закона о заштити становништва од заразних болести.

Припадници комуналне милиције и полиције, који су овлашћена службена лица, морају проверавати матичне бројеве на сертификатима о имунизацији и потврдама о прележаној ковид инфекцији и PCR и Ag тестовима издатим од надлежних здравствених служби (Здравственог центра Зајечар или ЗЗЈЗ „Тимок“ Зајечар или ЗЗЈЗ из краја из кога долазе), са личним картама (или било којим документом који има слику и ЈМБГ), да би се онемогућила злоупотреба туђих потврда и сертификата.

Купљена карта или комплет карата за фестивале, без поседовања потврда, неће омогућавати улаз на фестивале.

​ Лица млађа од 15 година нису дужна да имају наведене потврде и сертификате (али су у обавези ношења заштитних маски као и сви други посетиоци) док ће осталим лицима, који су имала могућност вакцинације, исти бити неопходни за улазак на фестивале.

​У току трајања фестивала у сали Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ дозвољено је 50% попуњености капацитета, обавезно је ношење заштитне маске (N95) све време боравка у сали и холу позоришта. Установа је дужна да видно обележи места на којима није дозвољено седети, као и да обезбеди редаре који ће вршити контролу прописаних мера и удаљити свако лице које не носи маску на прописан начин моментално када то уоче пре почетка, за време трајања представа или након завршетка програма.

​На оба фестивала обавезно је присуство санитарног инспектора, комуналне милиције и полиције који ће вршити непрекидну контролу примене мера.

​II Овај Закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

​III Овај Закључак објавити на званичној интернет презентацији Града Зајечара www.zajecar.info и у „Службеном листу Града Зајечара“.

II број: 87- /2021

У Зајечару, 01.10.2021. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.