Вести

Донет З А К Љ У Ч А К  о организовању 54. “Зајечарске гитаријаде”

Донет З А К Љ У Ч А К о организовању 54. “Зајечарске гитаријаде”

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 40/21) Штаб за ванредне ситуације града Зајечара je на седници одржаној 07.09.2021. године, донео је

З А К Љ У Ч А К

о организовању 54. “Зајечарске гитаријаде”

​I . ДОЗВОЉАВА СЕ организовање ,,54. Зајечарске гитаријаде,, у периоду од 17.09.2021.г. до 18.09.2021.године, од 20,00-01,00 сат, на простору Краљевице намењеном за одржавање ове традиционалне манифестације.

​Улаз на ,,Зајечарску гитаријаду,, као и рад, послуживање гостију храном и пићем, и извештавање представника медија, биће омогућено само онима који су примили најмање две дозе вакцине ( а од пријема друге дозе је прошло минимум 14 дана), имају потврду о прележаној covid-19 инфекцији или PCR тест који није старији од 48 сати.

Провера ће се вршити на улазним капијама а због избегавања гужви организатор је дужан да отвори минимум шест (6) улазних капија на којима мора дежурати најмање један комунални милиционер, један припадник полиције, један припадник инспекцијских служби као и два припадника редарске службе.

Припадници милиције и полиције, који су овлашћена службена лица, морају проверавати матичне бројеве на сертификатима о имунизацији и потврдама о прележаној ковид инфекцији и PCR и Ag тестовима са личним картама (или било којим документом који има слику и ЈМБГ), да би се онемогућила злоупотреба туђих потврда и сертификата.

Лица млађа од 15 година нису дужна да имају наведене потврде и сертификате док ће осталим лицима, који су имали могућност вакцинације, исти бити неопходни за улазак на простор одржавања ,,Гитаријаде,,.

​Брзо антигенско (Ag) тестирање биће омогућено свим заинтересованим лицима у непосредној близини од места одржавања ,,Зајечарске гитаријаде,, и резултати истог цекаће се отприлике 30-45 минута.

Антигенско тестирање вршиће, комерцијално, Завод за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, по ценама које ова установа одреди.

​Налаже се ЈКП „Тимок одржавање“ Зајечар, да уреди простор на коме се одржава ,,Зајечарска гитаријада,, те да на истом монтира бину уколико Организациони одбор ,,Гитаријаде,, не донесе другацију одлуку.

​Извођење музичког програма, продаја робе и пружања услуга на ,, 54. Зајечарској гитаријади,, дозвољено је до 01,00 час после поноћи (сходно одлуци Републичког Кризног штаба).

​Налаже се Организационом одбору ,,54. Зајечарске гитаријаде,, , да се стара да јавна лицитација ради издавања у закуп земљишта буде одржана најкасније 48 сати пре времена одређеног за постављање тезги за продају хране и пића.

​Правна лица и предузетници, као и сва лица која врше продају хране и пића на ,,54. Зајечарској гитаријади,, дужни су да у односу на запослене и кориснике услуга примене све превентивне мере од утицаја на безбедност и здравље запослених и корисника услуга, а посебно да су вакцинисани, имају потврду о прележаној ковид инфекцији или PCR или Ag тест (не старији од 48 сати), одржавање физичке дистанце и обавезно ношење заштитне маске приликом продаје прехрамбених производа као и дезинфекцију свих уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику.

​Организатор ,,54. Зајечарске гитаријаде,, је дужан да са свим продавцима и закупцима тезги закључи уговоре.

Уговорима мора бити дефинисане и обавезе закупаца и продаваца које се односе на примену мера које се односе на спречавање заразне болести Ковид 19, односно обавеза продаваца да имају код себе потврду о вакцинацији, прележаној Ковид 19 инфекцији или важећи брзи антигенски тест или PCR тест (не старији од 48 сати) издат од надлежних здравствених служби (Здравственог центра Зајечар или ЗЗЈЗ „Тимок“ Зајечар или ЗЗЈЗ из краја из кога долазе) као и право организатора да закупцима који се не придржавају прописаних мера наложи моментално уклањање тезги, без права повраћаја новца који су платили на име закупа, уколико крше уговорене обавезе.

​Правним лицима и предузетницима и физичким лицима која без дозволе и потписаног уговора врше продају робе или пружају услуге, или не поступе по налогу за уклањање са простора где се одржва Зајечарска гитаријада, након утврђеног кршења прописаних мера, као и особа које не испуњавају прописане услове из овог закључка, поднеће се кривична пријава на основу Закона о заштити становништва од заразних болести.

​Штаб за ванредне ситуације града Зајечара обезбедиће све време дежурство комуналне милиције, санитарне инспекције као и припадника ПУ Зајечар, а ради асистенције при одржавању 54. Зајечарске гитаријаде.

​На 54. Зајечарској гитаријади обавезно је присуство санитарног инспектора, комуналне милиције и полиције који ће вршити контролу примене мера.

​II. Овај Закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

​III. Овај Закључак објавити на званичној интернет презентацији Града Зајечара www.zajecar.info и у „Службеном листу Града Зајечара“.

II број: 87- /2021

У Зајечару, 07.09.2021. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.