Вести

Штаб за ванредне ситуације донео нови ЗАКЉУЧАК

Штаб за ванредне ситуације донео нови ЗАКЉУЧАК

На основу одлуке Владе Републике Србије, а на предлог Кризног штаба ВРС, на ШВС града Зајечара је на седници донео следећи закључак:

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 70/20), Штаб за ванредне ситуације града Зајечара je на седници одржаној 05.03.2021. године, донео

ЗАКЉУЧАК

​I. Од 12 часова у суботу 06. марта 2021. године до 6 часова у понедељак 08. марта 2021. године забрањује се рад свим објекатима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места), пружају услуге у области угоститељства (ресторани, кафићи, барови и сл.), пружају услуге у затвореним или отвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (тржни центри и сл.), приређивачима посебних и класичних игара на срећу (кладионице, коцкарнице и сл.), дечијим играоницама као и делатности у области спорта која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору или дуготрајни непосредни контакт са корисником услуге (фитнес центри, теретане, вежбаонице, спа центри, базени и други објекти намењени за спорт и рекреацију и слично), објектима у којима се обавља делатност пружања занатских и других услуга у непосредном и дуготрајном физичком контакту са корисником услуге (козметички, фризерски и салони лепоте).

​Забрана из става 1. овог Закључка се не односи на радно време:

- апотека, пијаца и бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива, који могу да раде и ван радног времена утврђеном у ставу 1. овог Закључка

- трговинске и друге радње, пекаре и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа могу да раде до 21.00 час.

​Од 12 часова у суботу 06. марта 2021. године до 6 часова у понедељак 08. марта 2021. године продавнице брзе хране могу вршити само доставу хране (без шалтерског рада).

​Достава хране је могућа од 00.00 до 24 часа.

​Заказани спортски догађаји, утакмице и наступи свих врста, биће одржани – али без присуства публике.

​Вршиће се појачана контрола од стране комуналне инспекције, комуналне милиције и санитарне инспекције свих објеката којима није забрањен рад.

​II. Овај закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

​III. За време важења овог Закључка не примењују се одредбе Наредбе Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 63/20) која прописује ограничење радног времена објектима из става I овог Закључка на другачији начин.

У Зајечару, 05.03.2021. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ ШТАБА

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 15
  апр
  КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 16 новозаражених, преминула три лица

  На основу 90 новообрађених PCR и Аg узорка , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још шеснаест (16) covid-19 позитивних особа ( 18 % од броја тестираних). Од овог броја 7 особа су женског и 9 мушког пола, старости од 11 до 76 година живота.

  Више
 • 13
  апр
  Штаб за ванредне ситуације града Зајечара: О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

  У периоду од 14.04.-17.04. за грађане Зајечара, који се нису пријавили за вакцинацију а желе да приме вакцину против covid-19 вируса, компаније “Fajzer/Biontek” (америчке производње), у Дому културе у Котлујевцу од 14,00-20,00 сати. Док траје имунизација овом вакцином прекида се,

  Више
 • 12
  апр
  У Зајечару још 33 позитивне особе на коронавирус: Преминуло једно лице

  На основу 72 новообрађена PCR и Аg узорка, у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још тридесеттри (33) covid-19 позитивне особе ( 46% од броја тестираних). Од овог броја 22 особе су женског и 11 мушког пола, старости од 19 до 75 година живота.

  Више
 • 09
  апр
  ШВС града Зајечара: Донет нови ЗАКЉУЧАК

  ​Установа је дужна да редовно врши дезинфекцију свих просторија у којима бораве запослени и посетиоци. ​Установе су дужне да редовно врше проветравање просторија у којима бораве посетиоци и запослени, природном вентилацијом, отварањем прозора.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.