Вести

Чишћење јаруга у МЗ Карађорђев венац

Чишћење јаруга у МЗ Карађорђев венац

Након што је прошла опасност од поплава, у Зајечару су почели радови на санацији улица, терена и чишћења јаруга.

Због обилних падавина највише проблема мештани Месне заједнице „Карађорђев венац“ имали су са јаругом на углу Гундулићеве и Улице Владимира Назора, тако да су радови баш на том месту и почели.

„Дошао сам да се лично уверим да ли се поштује наредба Штаба за ванредне ситуације, донета на јучерашњој седници, да хитно почну радови на отклањању последица поплава и на извођењу нових којима ће опасност од новог плављења бити сведена на минимум. Ова јаруга ће најпре бити очишћена, а потом корито проширено а насипи ојачани“,

рекао је градоначелник Велимир Огњеновић приликом обиласка радова.

Дејан Тодоровић, председник Месне заједнице „Карађорђев венац“ каже да ће бити очишћене и уређене и друге јаруге на том подручју.

Упоредо се изводе и радови на уређењу спортских терена у Основној школи „Ђура Јакшић“. Постављају се трибине и заштитна ограда, сређује се терен за мали фудбал и завршава изградња кошаркашког игралишта.

Радове финансира Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 11
  сеп
  Радови на чишћењу јаруга у граду Зајечару

  Радови на чишћењу јаруге у улици доктора Драгише Мишовића у Зајечару, због које су многи становници те улице неколико пута били поплављени, почели су јуче у раним јутарњим сатима, а према речима надлежних, посла има у наредним данима и недељама.

  Више
 • 24
  јан
  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео оставку

  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео је неопозиву оставку на место градоначелника Зајечара. У образложењу наводи да се на тај потез одлучио због уштеде у буџету, како би локални избори моглу бити одржани истовремено са председничким изборима овог пролећа.

  Више
 • 30
  дец
  Новогодишња честитка градоначелника Велимира Огњеновића

  Испраћамо тешку годину, пуну одрицања и тешких одлука, годину у којој смо показали да рад и упорност доносе резултате, без обзира на потешкоће. Чека нас пуно посла, али чврсто верујем у наш заједнички успех, поручује градоначелник Велимир Огњеновић у новогодишњој поруци грађанима Зајечара.

  Више
 • 27
  дец
  Новогодишњи пријем: У 2017.годину улазимо са више оптимизма

  Традиционални Новогодишњи пријем за званице из јавног живота града данас је у фоајеу Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ приредио градоначелник Велимир Огњеновић са најближим сарадницима.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.