Вести

Одржана 138. седница Градског већа у Зајечару:  Усвојено низ одлука

Одржана 138. седница Градског већа у Зајечару: Усвојено низ одлука

Данас је одржана 138. седница Градског већа града Зајечара.

На седници је усвојен Нацрт Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације за изградњу станице за снабдевање горивом „Зајечар 1“, Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу на територији града Зајечара, као и Нацрт Одлуке о измени Одлуке о постављању мањих монтажних објеката на јавним површинама.

Већници су дали сагласност и на Одлуку о измени Одлуке о снабдевању водом за пиће на територији града Зајечара, на Решење о поверавању објеката јавне намене Јавном комуналном предузећу „Водовод“ Зајечар, као и на Решење о измени Решења о преносу права коришћења на сеоским водоводима.

Усвојен је и Нацрт Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину града Зајечара, непосредном погодбом, без накнаде, ради изградње улице Цветка Цаковића у Зајечару, Нацрт Одлуке о конверзији потраживања Града Зајечара у удео Града Зајечара у капиталу Друштва за превенцију инвалидности и радно оспособљавање инвалида „Заштитна радионица“ Д.О.О. Београд, Нацрт Одлуке о униформи и ознакама комуналних милиционара, Одлука о боји и начину означавања возила и опреме комуналне милиције.

Већници су дали зелено светло на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду и пословању Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и надзор „Урбанизам и изградња“ Зајечар за 2019. годину, на Нацрт Решења о усвајању Почетног ликвидационог биланса Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и надзор „Урбанизам и изградња“ Зајечар – у ликвидацији, на Нацрт Решења о давању сагласности Јавном комуналном предузећу „Зајечарпаркинг“ Зајечар на Ценовник на редовном одржавању путева, на Нацрт Решења о давању сагласности на Годишњи извештај о раду Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ Зајечар за 2019. годину, Решења о давању сагласности на Финансијски извештај за 2019. годину, Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ Зајечар, као и на Нацрт Решења о давању сагласности на Одлуку о расподели добити Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ Зајечар за 2019. годину.

Усвојен је и Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду Здравствене установе Апотека “ Зајечар“ Зајечар за 2019. годину, Решења о усвајању Извештаја о финансијском пословању Здравствене установе Апотека “ Зајечар“ Зајечар за 2019. годину, Решења о давању сагласности на План рада Здравствене установе Апотека“ Зајечар“ Зајечар за 2020. годину, Решења о давању сагласности на Финансијски план Здравствене установе Апотека“ Зајечар“ Зајечар за 2020. годину.

Већници су дали сагласност и на Нацрт Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Основне школе „Владислав Петковић Дис“ у Грљану, Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Техничке школе Зајечар, Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Медицинске школе у Зајечару, Решења о разрешењу чланова Управног одбора Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар, Решења о именовању чланова Управног одбора Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар.

Данас је на седници већа усвојен и Предлог Решења о расподели средстава за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији града Зајечара за 2020. годину и Предлог Јавног конкурса за доделу средстава из буџета града Зајечара за подстицање пројеката или недостајућег дела средстава за финансирање пројеката од јавног интереса које реализују удружења за 2020. годину.

Усвојен је и Предлог Решења о употреби средстава сталне буџетске резерве, Извештај о извршењу буџета за период од 01.01.2020. до 30.06.2020. године, као и Предлог Решења о давању на коришћење возила Градске управе града Зајечара Јавном комуналном предузећу „Зајечарпаркинг“ Зајечар.

Већници су дали зелено светло и на Предлог Закључка о давању сагласности за закључење Споразума о регулисању начина измирења дела обавезе Града Зајечара према ЈКСП „Зајечар“ Зајечар као и на Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара (у Николичеву).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.