Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

САОПШТЕЊЕ ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА - НЕМА УБЛАЖАВАЊА ДОНЕТИХ МЕРА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

САОПШТЕЊЕ ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА - НЕМА УБЛАЖАВАЊА ДОНЕТИХ МЕРА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара, на јучерашњој хитној седници, није разматрао никакво ублажавање донетих мера, већ је потврдио све раније донете и предузете мере, у циљу заштите од ширења вируса Covid-19, на нашој територији.

И поред тога што је већ четри дана ситуација у граду епидемиолошки стабилна, ШВС оценио је да проценат од 13,1% позитивних у односу на број тестираних, као и 626 особа у самоизолацији, представља изузетан ризик за евентуално “разбуктавање” ширења вируса корона.

Стога, док градски Штаб за ВС мере поново не размотри (најкасније 05.05.2020.год.), и не донесе правила за рад и отварање појединих објеката, спортских терена, паркова и слично, НИКО НЕМА ПРАВА, да на основу препорука републичког Кризног штаба, не поштује и крши донете одлуке градског ШВС !

Управо такве појаве десиле су се данас на теренима затвореног СРЦ “Попова Плажа” а и другим.

Против свих прекршиоца, од овог саопштења на даље, биће покренуте прекршајне и друге пријаве.

Градски ШВС управо ради на припреми правила и наредби у вези, евентуалног, отварања угоститељских објеката, рестриктивног јавног превоза, коришћења паркова и рекреативно-спортских јавних површина и терена, делимичног рада обданишта и неких установа културе.

Без одлуке ШВС и датума поништаја садашњих мера самовољно “УКИДАЊЕ” истих није дозвољено !

Командат
Бошко Ничић, с.р.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.