Вести

У зајечарском позоришту одржан концерт легендарне нишке групе “Лутајућа срца“

У зајечарском позоришту одржан концерт легендарне нишке групе “Лутајућа срца“

У зајечарском позоришту је одржан концерт легендарне нишке групе “Лутајућа срца“ под називом „Дамама на дар“ с обзиром на то да је организован неколико дана пре празника жена. Група која је недавно обележила 50 година постојања као једна од најстаријих на простору бивше Југославије одушевила је публику бравурозним извођењем композиција.

Осим што је слушала легеднарну групу и њихове песме које буде емоције, публика је гледала и филм о њима „Лутајућа срца-архив емоција“. Филм је наишао на добар пријем код публике како у Србији, и у бившим југословенским републикама, тако и у далекој Америци, скандинавским и другим земљама света.

Групу Лутајућа срца основали су 1970. године, Споменка Ђокић (вокал), Милан Марковић (гитара, клавир, виолончело, пратећи вокал) и Мирољуб Јовановић (гитара, пратећи вокал). Иако не припадају кругу р&р бендова, имају велики значај за нишку сцену, јер су прва група из Ниша која је стекла популарност у југословенским размерама. Једни су од зачетника јединственог музичког жанра, препознатљиви по гласу Споменке Ђокић Буце.

Трајни траг музике Лутајућих срца остао је записан на 11 синглова и три ЛП плоче, као и у филму “Кошава”, тв серији “Партизани, али и бројним дечијим и позоришним представама.

Успешан вечерашњи концерт у Зајечару најбољи је пример да вредности живе и да прича о Лутајућим срцима ни пола века од оснивања, није завршена.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.